Konyaspor Savunması Çöktü!

Konyaspor Savunması Çöktü!
Son 2 maçta sadece 1 puan çıkarabilen ve zirve yarışında önemli kayıplar veren Konyaspor, yediği gollerle de taraftarını üzdü. Sezon başından bu yana savunmasıyla ön plana çıkan yeşil-beyazlı temsilcimiz, son 3 resmi maçta kalesinde 11 gol gördü

SPOR Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nda son iki maçta 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak şampiyonluk yarışında önemli kayıplar veren İttifak Holding Konyaspor’da savunma alarm veriyor. Sezon başından bu yana savunma performansıyla ön plana çıkan yeşil-beyazlı temsilcimiz, son 3 resmi maçında kalesinde 11 gol görerek taraftarını üzdü. Ligin en az gol yiyen takımların başında gelen Konyaspor, son haftalarda özellikle bireysel hatalardan yediği gollerle hayal kırıklığı yaşattı. Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu maçında Fatih Karagümrük karşısında 5 gol yiyen yeşil-beyazlılar, Trabzonspor deplasmanında da kalesinde 2 gol gördü.

 

LİGDE son olarak sahasında Kasımpaşa’yı konuk eden Konyaspor, bu maçta da kalesinde 4 gol görürken, 10 günlük süre içerisinde 3 resmi maçta 11 gol yedi. Kasımpaşa karşısında savunmada yapılan basit hatalar, Teknik Direktör İlhan Palut’un canını sıkarken, ne gibi önlemler alacağı ise merak konusu oldu. Cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden izleyen ve maçtan sonra basın toplantısına katılamayan İlhan Palut’un, yardımcılarıyla birlikte müsabakayı tüm yönleriyle masaya yatırdığı öğrenildi. Genç teknik adamın, “Konyaspor takımı bu kadar basit goller yememeli” yorumunu yaptığı ifade edildi. Yenilen gollerde savunmanın dağınıklığından ve dönen topların rakibe kaptırılmasından şikayetçi olan İlhan Palut’un, bu maçtan dersler çıkartılmasının gerektiğinin altını çizdiği öğrenildi.

 

ÖTE yandan Konyaspor bu sezon iç sahadaki dördüncü beraberliğini aldı. Bu sezon sahasında 14 maça çıkan yeşil-beyazlı temsilcimiz, bu maçlardan 9 kez galibiyetle ayrılırken, 1 kez de mağlup oldu. İç sahada 4 beraberlik elde eden Anadolu Kartalı, bu maçlarda 23 gol atarken kalesinde ise 11 gol gördü. Konyaspor, iç saha maçlarında Kasımpaşa, Yeni Malatyaspor, Alanyaspor ve Trabzonspor ile berabere kalırken 31 puan topladı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz iç sahadaki tek yenilgisini ise ikinci yarının ilk haftasında oynanan Sivasspor mücadelesinde almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.