Konyaspor Teknik Direktörü Özdilek: “Oyuncularımı tebrik ediyorum, iyi mücadele ettiler, yürekli ve cesaretli oynadılar”

Konyaspor Teknik Direktörü Özdilek: “Oyuncularımı tebrik ediyorum, iyi mücadele ettiler, yürekli ve cesaretli oynadılar”
Atiker Konyaspor Teknik Direktör Mehmet Özdilek, maç ile ilgili kurguladıkları her şeyin gerçekleştiğini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu 4.hafta Salzburg ile 0-0 berabere sona eren maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Atiker Konyaspor Teknik Direktör Mehmet Özdilek, maç ile ilgili kurguladıkları her şeyin gerçekleştiğini söyledi.

Teknik direktör Özdilek, “Rakibin güçlü olan yönlerine tedbirler aldık. Rakibe neredeyse pozisyon vermeden maçı bitirdik” dedi.

Özdilek, “Bugün ofansta biraz dikkatli olsak sonuç daha farklı olabilirdi. Avrupa’da ilk deplasman puanını aldık, kulüp tarihi açısından anlamlı. Guimaraes’in kazanması grubu allak bullak yaptı. Marsilya maçı için buradan alacağımız sonuç çok önemliydi. Marsilya ile bir final oynayacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum, iyi mücadele ettiler, yürekli ve cesaretli oynadılar ve her şeyden öte soğukkanlı oynadılar” diye konuştu.

Gol konusunda ufak tefek sıkıntılarının olduğunu dile getiren teknik adam Özdilek, şöyle konuştu:

“6 gündür takımdayım. Moral-motivasyon ve özgüven anlamında çok sağlıklı geri bildirimler alıyorum. İşimiz daha bitmedi. Önümüzde çok zorlu deplasmanımız var. Sivas maçından da istediğimiz sonucu alırsak, 15 günlük süreç ilaç gibi gelecek. Bu puan “Biz de varız” olgusu için çok önemliydi, ülke açısından çok önemliydi. Oyun içerisinde zaman zaman gereksiz top kayıpları bizi sıkıntıya soktu. Bunlarla ilgili biraz daha çalışmamız gerekiyor. Özellikle ofansif olarak çok çalışma fırsatım olmadı. Sezon başından gelen bir sıkıntı. Bunu milli takım arasında çeşitlendirmek istiyoruz. Ortaya konan mücadeleden memnunum. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Atiker Konyaspor’un Avrupa’da deplasmanda aldığı ilk puanı ve ülke puanı için de önemli. Marsilya maçı final havasına girdi. Tüm oyuncularımı ve camiamı kutluyorum. Ligde de istediğimizi alarak yolumuza devam etmek istiyoruz.”

Özdilek, şöyle devam etti:

“Maç öncesi ‘varsın’ ya da ‘yoksun’ tablosu var. Seyirci ile başaramayacağımız bir şey yok. UEFA Ligi’ni bugün bıraktık ve artık lige dönmek zorundayız. Milli maç arasında biraz daha kendimizi toparlayacağız. Taraftarımızla bunu başarabileceğimizi düşünüyorum. Elimde olan tüm oyuncuları kullanmak istiyorum. Tüm oyuncuları bu yarışın içinde tutmak istiyorum. Belki dışarıdan değişiklikler kumar gibi görünebilir ama ben oyunculara güveniyorum. Sağlıklı karar vermem için özgüveni oyuncu grubuna vermem lazım. Bugün de çok iyi geri bildirim verdiler. Genelde takım savunmasını iyi yapan bir takımız. Ön tarafta biraz daha üretkenlik anlamında kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Takım bütünlüğünü sahaya iyi yansıtan bir ekibiz. Sadece burada değil; Türkiye’de de iyiyiz. Galip gelmek için de bu konuda da biraz kendimizi geliştirmemiz gerekir.”

Teknik Direktör Mehmet Özdilek, basın toplantısını “Biz yurt dışındayız ama ülkemizde şehitlerimiz var. Onlara da Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı ile sabır diliyorum” sözleriyle tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.