Konyaspor Telafi Peşinde!

Konyaspor Telafi Peşinde!
Süper Lig’de 16. haftayı ise fikstür gereği maç yapmadan geçirecek Konyaspor, alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren Sivasspor karşısında iyi futbolla kazanarak hem Alanyaspor beraberliğini telafi etmek hem de Avrupa hedefinde yeni bir kayıp vermemek istiyor.

Konyaspor, Dünya Kupası sonrasında ligde çıktığı maçta hayal kırıklığı yaşattı. Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig’e verilen uzun bir aranın ardından pazar günü Alanyaspor ile sahasında karşılaşan Konyaspor, aldığı skor ve oynadığı futbolla yeşil-beyazlı taraftarları üzdü. Alanyaspor karşısında maçın genelinde vasatın üzerine çıkamayan ve pozisyon üretmekte zorlanan Anadolu Kartalı, buna karşın ilk yarıyı Amir’in penaltı golüyle 1-0 önde kapattı. İkinci 45 dakikada Alanyaspor’un etkili futboluna karşılık vermekte zorlanan yeşil-beyazlı temsilci, skor üstünlüğünü de rakibine kaptırarak karşılaşmanın uzatma bölümüne 2-1 mağlup girdi.

Zorlu karşılaşmanın son anlarında uzun toplarla gol arayan Konyaspor, bu atakların birisinde penaltı kazandı ve 90+10’da yine Amir’in kaydettiği golle sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılarak 1 puanı kurtardı. Yeşil-beyazlı futbolcular, Alanyaspor önünde sergiledikleri futbol ile taraftara beklenmedik büyük bir şok yaşatırken, camia son anda gelen 1 puanla teselli oldu. Konyaspor bu beraberlikle zirveye yaklaşma şansını da kullanamazken, 25 puanda kalarak haftayı da iki basamak gerileyerek altıncı sırada tamamladı. Konyaspor, Süper Lig’de 16. haftayı ise fikstür gereği maç yapmadan geçirecek.

Yeşil-beyazlı futbolculara Alanyaspor karşılaşması sonrasından teknik heyet tarafından 2 gün izin verildi. Dünü ve bugünü izinli geçirecek olan Konyaspor, çarşamba günü Kayacık Tesisleri’nde toplanarak, 17. hafta mücadelesinde 4 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de sahasında oynayacağı Sivasspor maçının hazırlıklarına başlayacak. Konyaspor, alt sıralardan uzaklaşma mücadelesi veren Sivasspor karşısında iyi futbolla kazanarak hem Alanyaspor beraberliğini telafi etmek hem de Avrupa hedefinde yeni bir kayıp vermemek istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.