Konyaspor Tur Kapısını Farklı Galibiyetle Araladı: 3-0

Konyaspor Tur Kapısını Farklı Galibiyetle Araladı: 3-0
Konyaspor, 40.dakikadan sonra 10 kişi oynadığı BATE Borisov karşısında baştan sona üstün bir futbol sergileyerek, sahadan farklı galibiyetle ayrıldı ve 3. Tur’a yükselme adına önemli bir avantaj elde etti. Temsilcimizin golleri Bytyqi, Michalak ve yeni transfer Muric’ten geldi

Konyaspor, 2022-2023 sezonuna fırtına gibi bir giriş yaptı. Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda BATE Borisov ile ilk maçına çıkan arabam.com Konyaspor, rakibi karşısında baştan sona iyi bir futbol sergileyerek sahadan 3-0 galip ayrıldı ve ikinci maç öncesinde tur için büyük bir avantaj elde etti. Medaş Konya Büyükşehir Belediye Stadı’ndaki karşılaşma Konyaspor’un deplasman takımı olmasından ötürü seyircisiz olarak oynandı. Maça çok istekli başlayan ve topun kontrolünü elinde tutan Konyaspor, ilk yarıyı Bytyqi’nin golüyle 1-0 önde tamamlarken, 41. dakikada Uğurcan’ın ikinci sarı karttan oyun dışı kalması yeşil-beyazlı temsilcimiz adına ilk yarıda yaşanan olumsuz andı.

İkinci yarının başında Çekiçi’nin yerine Adil Demirbağ oyuna girdi. 10 kişi kalmasına karşın iyi mücadele eden ve bu anlamda sıkıntı yaşamayan Konyaspor, 58’de Michalak ile farkı ikiye çıkararak rahatladı. Oyunun son bölümünde biraz da yorgunluğun verdiği etkiyle oyunu sahasında kabul eden yeşil-beyazlı temsilcimiz, son dakikada geliştirdiği ani hücumda Muric ile şık bir gol daha bularak maçtan 3-0 galip ayrıldı. Uzatmalarla beraber yaklaşık 57 dakika 10 kişi oynayan Anadolu Kartalı, rakibini farklı skorla devirerek rövanş maçı için büyük avantaj yakaladı. Bu maçın rövanşı 28 Temmuz Perşembe günü saat 21.00’de yine Konya’da oynanacak.

Maçın önemli dakikaları ise şöyle.

11.dakikada Bytyqi’nin pasıyla ceza sahası önü sol çaprazında topla buluşan Çekiçi’nin set şutu üstten auta gitti. 17. dakikada sağ kanattan savunma arkasına sarkan Michalak penaltı noktasına doğru pas çıkardı. Bu topa gelişine vuran Cikalleshi’nin şutunda top üstten dışarı çıktı.

33.dakikada Bytyqi’nin sol kanattan yaptığı ortaya kale önünde iyi yükselen Cikalleshi’nin kafa vuruşunu kaleci Kudravets son anda kornere çelmeyi başardı.

39.dakikada Hadziahmetovic’in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Bytyqi’nin yerden yakın direğe gönderdiği top filelerle buluştu. 0-1

40.dakikada Konyaspor’da sarı kartı bulunan Uğurcan rakibine yaptığı faul sonrası ikinci sarı kart ve sonrasında gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

45+2.dakikada BATE Borisov’un kullandığı serbest vuruşta top savunmadan sekti. Ceza sahası önünde Bocherov’un bekletmenden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

57.dakikada yeşil-beyazlı ekip farkı 2'ye çıkardı. Cikalleshi'nin ara pasında kaleci Kudravets ile karşı karşıya kalan Michalak'ın düzgün vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-2.

85.dakikada Milic'in sert şutunda meşin yuvarlak savunmadan döndü.

90+4.dakikada Konyaspor farkı 3'e çıkardı. Muhammet Demir'in pasında ceza sahası dışında topla buluşan Muric'in sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-3.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.