Konyaspor Yeni Teknik Direktör Stanojevic’le Çıktığı İlk Maçta Mağlup Oldu

Konyaspor Yeni Teknik Direktör Stanojevic’le Çıktığı İlk Maçta Mağlup Oldu
Konyaspor, yeni Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde çıktığı ilk resmi maç olan Ziraat Türkiye Kupası son 16 tur karşılaşmasında Gaziantep FK’ya mağlup oldu.

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında ligdeki rakiplerinden Gaziantep FK ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar, yeni Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic yönetiminde çıktığı ilk resmi maçtan mağlubiyetle ayrılarak, Türkiye Kupası’ndan elendi. Maça farklı bir 11 ile çıkan Konyaspor, mücadeleye istekli ve hırslı başladı. İlk yarım saatte yeşil-beyazlı temsilci topa sahip olurken, ilk devrenin son bölümünde ise Gaziantep FK oyun kontrolünü eline geçirdi. Buna karşın takımlar pozisyon bulmakta zorlanırken, ilk devrede 2 pozisyon akıllarda kaldı. Bunların ilkinde 12. dakikada Michalak, topu boş kale yerine savunma oyuncusuna nişanlarken, ikincisinde ise 16’da Markovic’in iptal edilen golü vardı.

Bu dakikada orta sahadan aldığı topla dikine ceza sahasına girerek Konyaspor savunmasını geçen Markovic fileleri havalandırdı ancak VAR’ın uyarısıyla golden önce Adil’e faul yapıldığı gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı ve ilk yarı 0-0 sona erdi. Maçın ikinci yarısında iki takım da net fırsatları golle sonuçlandıramadı.

Gaziantep’te Jevtovic ve Figuiredo, Konyaspor’da da Oğulcan ve Diouf kaleci ile karşı karşıya pozisyonlarında fileleri havalandıramadı ve maçın normal süresi 0-0 sona ererken, 15’er dakikalık uzatma bölümlerine geçildi. Maçın uzatma bölümünün ilk 15 dakikasında gol olmazken, Gaziantep FK 108’de Mustafa Eskihellaç ile golü bularak 1-0 öne geçti. Golden sonra beraberlik için yüklenen Konyaspor, 120’de Guilherme ile penaltı atışından yararlanamazken, 120+3’de Diouf attığı golle skora dengeyi getirdi ve mücadele 1-1’lik eşitlikle tamamlanırken, penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında Gaziantep FK kullandığı 7 vuruşu da golle sonuçlandırırken, Konyaspor’da ise yedinci penaltıyı kullanan Uğurcan topu auta atınca, ev sahibi ekip penaltılarda 7-6’lık üstünlük kurarak adını çeyrek finale yazdırdı. Hakemin bitiş düdüğünün ardından Uğurcan kaçırdığı penaltıdan ötürü büyük üzüntü yaşarken, takım arkadaşları Uğurcan’ı teselli etti. Bu sonuçla Gaziantep adını çeyrek finale yazdırarak kupada yoluna devam ederken, Konyaspor ise bu sezon daha çok önem verdiği kupa macerasını erken sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.