Konyaspor Yeni Teknik Direktörüyle Sezon Sonuna Kadar Anlaştı

Konyaspor Yeni Teknik Direktörüyle Sezon Sonuna Kadar Anlaştı
Konyaspor, Teknik Direktör Fahrudin Omerovic ile 2023-24 sezonu sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Tümosan Konyaspor, Teknik Direktör Fahrudin Omerovic ile 2023-24 sezonu sonuna kadar sözleşme imzaladı.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu Basın Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine, Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz katıldı.

Yeşil-beyazlı Kulüp, yeni teknik direktörle ilgili imzalanan sözleşmenin ardından, “Konyaspor'umuzda uzun yıllar antrenör olarak görev alan Fahrudin Omerovic'e hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz” ifadeleriyle duyurdu.

Teknik Direktör Fahrudin Omerovic

Hakan Keleş ile yolların ayrılmasının ardından ilk olarak Aykut Kocaman’a teklif götüren Konyaspor yönetimi, Kocaman’ın mental olarak takım çalıştırmaya hazır olmadığını dile getirmesi ve teklifi kabul etmemesi üzerine rotayı Ömer Erdoğan ve Rıza Çalımbay’a çevirmişti. Ancak, Erdoğan ve Çalımbay ile yapılan görüşmelerde de çeşitli nedenlerle anlaşılamamış ve listedeki diğer aday Bülent Korkmaz ile temasa geçilmişti. Ancak, Konyaspor yönetimi ters köşe yaparak İstanbul’da Fahrudin Omerovic ile masaya oturdu. Yapılan görüşmenin ardından da fikir birliğine varıldı ve taraftar el sıkıştı. Bosna Hersekli teknik adam, Konya’ya gelerek kendisini sezon sonuna kadar yeşil-beyazlı renklere bağlayan imzayı attı.

Omerovic, Konyaspor'da 3 dönem görev yapan Aykut Kocaman'ın 3 dönemde de yardımcısı olarak göre almıştı. Kariyerinde yalnızca 6 maç teknik direktörlük yapan Omerovic, 2004-2005 sezonunda ligin son 6 haftasında İstanbulspor’u çalıştırmıştı. Omerovic 6 maçlık periyotta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. Ayrıca Konyaspor yönetimi, Omerovic’in imzasının ardından da transfere hız verecek ve kadroya yapılacak takviyeler konusunda imzalar art arda gelecek.

Öte yandan Fahrudin Omerovic, daha önce 25 Ekim 2017'de Konyaspor ile teknik direktörlük için anlaşmış ancak daha sonra bu göreve Mehmet Özdilek getirilmişti.

Konyaspor’da teknik direktörlük görevine getirilen Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlıların kulüp tarikindeki 6. yabancı hocası oldu. Yeşil beyazlılar, tarihinde görev almış yabancı teknik direktörlerine bir yenisini daha ekleyerek Fahrudin Omerovic'i takımın başına getirdi. Omerovic, Konyaspor'un altıncı yabancı teknik direktörü olarak göreve başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.