Konyaspor Zirve Takibinde

Konyaspor Zirve Takibinde
Konyaspor, zorlu Fatih Karagümrük deplasmanında mağlup duruma düşmesine karşın sahadan 4-1 gibi flaş bir skorla ayrılarak iki maç aradan sonra galibiyet sevinci yaşadı ve zirve takibini sürdürdü. Serdar Gürler ise attığı gollerle yıldızlaştı

SÜPER Lig’in 16. Haftasında Fatih Karagümrük’e konuk olan İttifak Holding Konyaspor, zorlu mücadelede 1-0 mağlup duruma düşmesine karşın sahadan 4-1 gibi flaş bir skorla galip ayrılmayı başardı. Yeşil-beyazlılar, 2 haftalık suskunluğunun ardından yeniden kazandı ve zirve yürüyüşünü sürdürdü.

Ligin 16. haftasında deplasmanda Karagümrük’i 4-1 mağlup ederek puanını 30’a çıkaran Anadolu Kartal’ı lider Trabzonspor’un Antalya deplasmanından yenilgiyle dönmesinin ardından haftanın en kârlı takımı oldu.

Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmaya ilgi çok düşüktü. İlk dakikalarda ev sahibi takım daha etkili olurken 12. dakikada Burak Bekaroğlu’nun ara pasında savunmanın da müdahale edemediği pozisyonda Aleksandar Pesic ile 1-0 öne geçti. 20. dakikadan sonra Konyaspor, oyundaki ağırlığını hissettirmeye başladı.

Savunmanın kaptırdığı topta Bytyqi’nin içeriye çevirdiği topta Rahmanovic skora denge getiren golü kaydetti. İlk yarı 1-1 bitti.

İKİNCİ yarıda oyunu kendi yarı alanında kabul eden Anadolu Kartalı, kontra ataklarla çok net fırsatlara girdi. 53’te Abdülkerim’in kendi getirip verdiği topta sağdan hareketlenen Serdar Gürler, şık bir vuruşla takımını 2- 1 öne geçirdi.

İyi mücadele eden ve alanı iyi kapatan Konyaspor, rakibine fırsat tanımadı. Skor 1-2 devam ederken Pesic’in direkten dönen topu kırılma anı oldu. 84’de Luckassen, son adam Michalak’ı düşürünce direkt kırmızı kart gördü. Frikikte müthiş vuran Guilherme, takımını rahatlatan golü kaydetti. Maç bu golle koparken, 88. dakikada sahneye çıkan Serdar Gürler, skoru belirleyen golü kaydetti ve yeşil-beyazlı ekip, maçtan 4-1 galip ayrıldı. İki maç sonra kazanan Konyaspor, puanını 30’a çıkardı ve ikinci sıradaki yerini korudu. Maçın ardından Konyasporlu oyuncular ve teknik heyet, galibiyetin coşkusunu yaşadı.

Cumartesi günü sahasında Antalyaspor ile karşılaşacak yeşil-beyazlılar bu maçı da kazanarak aynı gün ve saatte başlayacak Trabzonspor-Hatayspor maçında Karadeniz ekibinin takılmasını bekleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.