Konyaspor: ‘Zor Bir Süreçti, Kolay Karar Almadık’

Konyaspor: ‘Zor Bir Süreçti, Kolay Karar Almadık’
Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut’la yollarını ‘kan değişikliği’ni gerçekçe göstererek beklenmedik bir şekilde ayırdı. Konyaspor CEO’su Mustafa Göksu, Teknik Direktör İlhan Palut'un ayrılığına dair açıklamalarda bulunarak, “İlhan Palut'un ayrılmasını tamamen sportif başarısızlık olduğunu söyleyemeyiz. Zor bir süreçti, kolay karar almadık” dedi.

Konyaspor, Teknik Direktör İlhan Palut’la yollarını ‘kan değişikliği’ni gerçekçe göstererek beklenmedik bir şekilde ayırdı.

Konyaspor CEO'su Mustafa Göksu, Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu'nda yaptığı açıklamada, Teknik Direktör İlhan Palut'un ayrılığına ilişkin, “İlhan Palut'un ayrılmasını tamamen sportif başarısızlık olduğunu söyleyemeyiz. Zor bir süreçti, kolay karar almadık” dedi.

“Taraftarların tepkisini anlıyoruz, sevilen bir teknik adamdı” diyen Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama futbolda aşk değil mantık evliliği olması gerekiyor. Doğrular örtüşmediği zaman ayrılık kaçınılmazdır. Bizim Avrupa hedefimizin olması gerekiyor, genç oyuncuları oynatmamız gerekiyor. Ekonomik açıdan elimizdeki oyuncuları parlatıp en uygun fiyatlarla göndermemiz gerekiyor. Her oyuncunun olduğu gibi teknik direktörlerin de alternatifleri var. Ufak tefek kırgınlıklar vardır fakat yönetim ve İlhan hoca iyi bir şekilde yollarını ayırdı. İlhan Palut'un en büyük destekçisi Başkanımız Fatih Özgökçen idi. Ama bazen ayrılık yaşanması gerekebiliyor.”

"Hocayla sarıldık, helalleştik. Aramızda hiçbir problem yok"

Göksu, “Bu süreçte hepimizin fazlasıyla sevdiği İlhan Palut hocamızla yollarımızı ayırdık. Şehrin, taraftarın, yönetimin bu kadar sevdiği bir hocayla ayrılmak hiç kolay bir karar değildi. Ama taraftarımızın da dediği gibi bu bir nokta değil, virgül. Ben bu bir gün, yakın bir tarihte Konyaspor ile İlhan Palut'un, hatta başkanımız Fatih Özgökçen ile İlhan Palut'un bile yollarının kesişeceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Konyaspor tarihi açısından çok başarılı bir dönemin geçtiğini dile getiren Göksu, "Geçen sezon rüya gibi bir dönemdi. Burada mutlaka en büyük pay sahibi Konya'nın spor basınıdır, taraftarıdır, futbolcularıdır, teknik heyetidir ve tabii ki yönetimidir, başkanıdır. Bu şehir dinamikleriyle ayakta kalan bir şehir ve biz 100 yıllık bir kulübün çalışanıyız. Hocayla sarıldık, helalleştik. Aramızda hiçbir problem yok. Başkanımızla da hoca helalleşti, yönetimimizle helalleşti. Bazı karalar kolay alınmıyor. O kararların temelinde mutlaka çok fazla sebep var. Konyaspor büyük bir aile. Kulüp bu ailenin yatak odası. Yatak odası kısmı hocaya aittir, bize aittir. Orada mutlaka karşılıklı küçük kırıklıklar olmuştur ama bunları da telafi ederek hocayla yollarımızı ayırdık. Bu süreçte Aleksandar Stanojevic ile anlaştık" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.