Konyaspor Zorlu Fenerbahçe Maçına Çıkacak

Konyaspor Zorlu Fenerbahçe Maçına Çıkacak
Konyaspor, Süper Lig’in 16. hafta erteleme maçında bugün lider Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Tümosan Konyaspor, Süper Lig’in 16. hafta erteleme maçında bugün lider Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Ülker Stadyumu’nda oynanacak mücadele saat 20.00’de başlayacak. Zorlu karşılaşmayı Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam’ın yardımcılıklarını Furkan Ürün ve Anıl Usta yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Emre Kargın olacak. Galatasaray maçı sonrasında Konya’ya dönmeyerek İstanbul’da kalan Konyaspor dün yaptığı idmanla hazırlıklarını tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı. Yeşil-beyazlılarda sarı kart cezalısı Calvo forma giyemeyecek. Milli takıma giden Bruno Paz’ın yanı sıra tedavileri süren Muhammet Demir ile Gökhan Töre de bugünkü maçta görev yapamayacaklar. Müsabaka öncesi sarı-lacivertliler, 18 maçta 15 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 47 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

Konyaspor ise 18 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet sonucu elde ettiği 18 puanla 16. sırada yer alıyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, güçlü rakibine sürpriz yaparak sahadan puan ya da puanlarla ayrılmaya hedeflerken, İstanbulspor maçı öncesinde morallenmek istiyor.

Fenerbahçe, ligde bu sezon evinde 9 maça çıktı. Sarı-lacivertliler, 7 müsabakada galibiyet alırken, 1 beraberlik ve 1 de yenilgi yaşadı. Kanarya, iç sahada 7 maçta 26 defa ağları sarstı. Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’nde sahasındaki 6 maçta ise 6 galibiyet elde etti. Süper Lig’de ilk 18 hafta itibarıyla en yüksek puan aldığı sezonlardan birini yaşayan Fenerbahçe, geride kalan 18 haftanın 16’sında gol sevinci yaşadı. Takımın hücum yönü istatistiklere de yansırken, sarı-lacivertliler rakip filelere 49 kez havalandırdı. Edin Dzeko, kaydettiği 13 golle takımını sırtlarken, aynı zamanda Süper Lig’in gol krallığı listesinde de zirvede yer alıyor. Konyaspor ise deplasmanda ise kazanmakta zorlanıyor. Konyaspor, son deplasman galibiyetini 2 Eylül’de Başakşehir karşısında elde etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.