Konyaspor’a Sivasspor Çelmesi!

Konyaspor’a Sivasspor Çelmesi!
Konyaspor, Süper Lig’in 20.haftasında konuk ettiği Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu.

Konyaspor, Süper Lig’in 20.haftasında konuk ettiği Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda ilk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın tek golü 67. dakikada Leke James’den geldi.

Konya temsilcisi bu sonuçla haftayı 39 puanla ikinci sırada geride bıraktı.

 

Stat: MEDAŞ Konya Büyükşehir

Hakemler: Cüneyt Çakır, Alparslan Dedeş, Tarık Ongun

 

Konyaspor: İbrahim Sehic, Nejc Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakçı, Guilherme Sitya, Amir Hadziahmetovic, Soner Dikmen (Dk.81 Musa Çağıran), Konrad Michalak (Dk.63 Ahmed Hassan), Zymer Bytyqi, Amar Rahmanovic (Dk.71 Endri Çekici), Sokol Cikalleshi

Yedekler: Eray, Adil, Marin Anicic, Nafican, Barış Yardımcı, Ahmet Karademir, Ekrem Kayılıbal

Teknik Sorumlu: İlhan Palut

 

Sivasspor: Ali Şaşal, Ahmet Oğuz, Goutas, Caner, Uğur, Cofie, Hakan, Erdoğan, Kerem (Dk.87 Özkan), P.Henrique (Dk.58 Kayode), Leke James (Dk.80 Yatabare)

Yedekler: Muammer, Emre, Appindangoe, Sefa, Camara, Koray

Teknik Sorumlu: Rıza Çalımbay

 

Sarı Kartlar: Soner, Ahmet Çalık, Abdülkerim (Konyaspor), Kerem, Uğur, Erdoğan (Sivasspor)

 

Gol: Leke James (Dk.67) (D.G.Sivasspor)

 

Konyaspor, ilk yarıda daha istekli olmasına karşın net pozisyonlara girmekte zorlandı. Konuk takım, diri bir futbol sergilerken iyi savunmayla Konyaspor’a geçit vermedi ve ilk yarı golsüz sona erdi.

 

İKİNCİ yarıda da topa daha çok sahip olan takım Konyaspor’du. Ancak Serdar’ın da yokluğuyla hücumda pozisyona girmekte zorlanan Anadolu Kartalı, 66’da ani gelişen Sivas atağında kalesinde golü gördü. 1-0 geriye düştükten sonra skoru çevirme adına daha baskılı oynamaya çalışan yeşil-beyazlılar, son bölümde bilinçsiz ataklarla gol aradı ve amacına ulaşamayarak sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla ligdeki 4 maçlık galibiyet serisini de sonlandıran Konyaspor, 2022’nin ilk resmi maçından mağlubiyetle ayrıldı ve lider Trabzonspor ile puan farkının 10’a çıkmasına engel olamadı. Ayrıca ikinci yarısı oldukça gergin geçen maçta iki takım oyuncuları sık sık tartışma yaşadı. Sivassporlu oyuncuların oyunu soğutma adına sık sık yere yatması ise taraftarın ve Konyasporlu oyuncuların büyük tepkisini çekti.

 

MAÇIN önemli dakikaları şöyle: 25. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Bytyqi’nin şutunda top kaleci Ali Şaşal’da kaldı. 26. dakikada Rahmanovic’in ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topu alan Michalak’ın yakın mesafeden bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 28. dakikada Kerem’in ceza alanı dışı sol çaprazından orta-şut karışımı yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı. 45. dakikada Kerem’in sağ kanattan ön direğe yaptığı ortaya Hakan’ın kafa vuruşunda top dışarıya gitti. 48. dakikada savunma arkasına sarkan Michalak derin bir pasla sağ kanatta topla buluştu ve kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Ali Şaşal gole izin vermedi. 49. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Cikalleshi’nin yerden kaleye gönderdiği pozisyonda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

50.dakikada sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Pedro Henrique’nin ceza alanı çaprazından yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti. 58. dakikada Konyaspor’un sol kanattan kullandığı serbest vuruşu savunma karşıladı ve top Soner’in önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top az farkla auta çıktı. 66. dakikada sol kanattan gelişen Sivasspor atağında yerden yapılan ortayı savunma karşıladı. Dönen topu bekletmeden kaleye gönderen James fileleri havalandırdı. 0-1. 75. dakikada Konyaspor’un sağ kanattan kullandığı kornerde Abdülkerim kafa vuruşunu yaptı ama top kaleci Ali Şaşal’da kaldı. 77. dakikada Skubic’in sağ kanattan ön direğe kullandığı köşe vuruşunda Ahmed Hassan’ın kafa vuruşu yandan dışarı çıktı. 85. dakikada Ahmet Oğuz’un sağ kanattan yerden yaptığı ortada savunmadan seken topu Erdoğan tamamlamak istedi ancak top kaleci Sehic’in ellerinde kaldı. 90+6. dakikada Çekiçi’nin ceza sahası dışından yaptığı sert şutunda kaleci Ali Şaşal gole izin vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.