Konyaspor’da Kan Kaybı Sürüyor!

Konyaspor’da Kan Kaybı Sürüyor!
Konyaspor deplasmanda karşılaştığı Alanyaspor’a farklı yenildi. Maçın başında öne geçin Konya temsilcisi, savunmadaki basit hataların kurbanı oldu ve ve sahadan 5 gollü mağlubiyetle ayrıldı. 2 golü tartışmalı şekilde VAR’dan dönen yeşil-beyazlılar, ligde ilk kez üst üste ikinci kez kaybetti.

Konyaspor deplasmanda karşılaştığı Alanyaspor’a farklı yenildi. Maçın başında öne geçin Konya temsilcisi, savunmadaki basit hataların kurbanı oldu ve ve sahadan 5 gollü mağlubiyetle ayrıldı. 2 golü tartışmalı şekilde VAR’dan dönen yeşil-beyazlılar, ligde ilk kez üst üste ikinci kez kaybetti.

 

KONYASPOR, Alanya’da iyi başladığı maçı kötü bitirdi ve puansız döndü. Ligde son 3 maçını kazanamayan yeşil-beyazlı temsilcimiz, Alanyaspor karşısında 1-0 öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü koruyamadı ve 90 dakikadan 5-1 mağlup ayrıldı. Maça iyi başlayan ve istekli görünen Konyaspor, 11’de Abdülkerim’in golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra da iyi futbolunu sürdüren yeşil-beyazlılar, Ahmed Hassan ile net fırsatları değerlendiremedi. Ancak, maçta ne olduysa 26. dakikadan sonra oldu. Bu dakikada Alanyaspor’un kullandığı korner vuruşunda savunma topu uzaklaştırırken, Candeias’ın vole vuruşunda, Adil topu uzaklaştırmak isterken kendi filelerini havalandırdı ve skor 1-1’e geldi. Bu golden hemen sonra Konyaspor, Ahmed Hassan’ın kafasıyla bir kez daha öne geçti. Ancak, VAR devreye girdi ve tartışmalı bir kararla faul gerekçesiyle yeşil-beyazlı temsilcimizin ikinci golü iptal edildi.

 

İPTAL edilen gol nedeniyle oyundan kopan ve savunmada basit hatalar yapmaya başlayan Konyaspor, 33’de Umut’un attığı golle 2-1 geriye düşerken, 38’de rakip bu kez penaltı kazandı. Yapılan ortada topu uzaklaştırmak isteyen Skubic, rakibinin itmesiyle dengesini kaybederken, top eline çarptı ve hakem VAR’a bile gitmeden penaltıyı verdi. Atışı kullanan Diedhiou, kaleci Sehic’i avladı ve skor 3-1’e geldi. Art arda gelen gollerle büyük bir moral bozukluğu yaşayan Konyaspor, 43’de kontra atakta yakalandığı pozisyonda bu kez Sehic’in hatasıyla 4-1 geriye düştü. Çıkıp çıkmamakta kararsızlık yaşayan Sehic’i önde yakalayan Novais aşırtma vuruşla ilk yarının skorunu belirledi: 4-1.

 

KONYASPOR, ikinci yarıya farkı azaltmak adına oyuncu değişikleri ile başlarken, 50’de Ahmed Hassan ile de golü buldu. Ancak VAR yine devreye girerken, Çekiçi ve Rahmanovic’in potansiyel ofsaytta olduğu gerekçesiyle bu gol de geçersiz sayıldı. Maçta ikinci kez tartışmalı bir şekilde golü verilmeyen Konyaspor, kalan dakikalarda golü arasa da istediği geri dönüşü yapamadı. Maçta son sözü 87’de Oğuz söyledi ve yeşil-beyazlı temsilcimiz sahadan 5-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Konyaspor, bu sezon ligde ilk kez üst üste ikinci maçını kaybederken, kalesinde de bir maçta 5 gol birden gördü. Son haftalarda savunmada yaptığı basit hatalarının kurbanı olan Konyaspor, ikincilik yarışında rakiplerinin puan kaybettiği haftada mağlup olarak 49 puanda kaldı ve puan farkını açma fırsatını kullanamadı. Öte yandan maçın 65. dakikasında ise yedek kulübesinde bulunan Konyaspor kaleci Eray kırmız kart gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.