Konyaspor’da Parola: 3 Puan

Konyaspor’da Parola:  3 Puan
Yöneticisinden teknik heyetine, futbolcusundan taraftarına kadar yeşil-beyazlı camiada herkes Samsunspor karşılaşması öncesinde kenetlenirken, parola da 3 puan olarak belirlendi.

Tümosan Konyaspor, Süper Lig’in 17. Hafta karşılaşmasında deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçına kilitlendi. Yöneticisinden teknik heyetine, futbolcusundan taraftarına kadar yeşil-beyazlı camiada herkes Samsunspor karşılaşması öncesinde kenetlenirken, parola da 3 puan olarak belirlendi.

Mücadelede, ligde kalma adına iki takım için de büyük önem taşıyor.

Konyaspor’da antrenmanların yanı sıra yeşil-beyazlı yöneticiler ve Teknik Direktör Hakan Keleş, futbolcuları mental olarak da Samsunspor maçına hazırladı. Konyaspor Yönetim Kurulu, bu hafta yapılan idmanları takip ederek futbolculara moral aşılarken, teknik patron Hakan Keleş ise sık sık toplantı yaparak, öğrencilerini mental olarak kritik karşılaşmaya hazırladı.

Süper Lig’de oynadığı son 3 maçta 4 puan alabilen ve özellikle de Sivasspor yenilgisiyle ligde kalma hesaplarında sapma yaşayan Konyaspor, kendisiyle aynı puana sahip ve son haftalarda çıkışta olan Samsun deplasmanından eli boş dönmemek zorunda. Yeşil-beyazlı temsilci, gelecek haftalara umutlu bakmak adına Karadeniz ekibi karşısında puan ya da puanlar almayı amaçlıyor. Yöneticisinden teknik heyetine, futbolcusundan taraftarına kadar yeşil-beyazlı camiada herkes Samsunspor karşılaşması öncesinde kenetlenirken, parola da 3 puan olarak belirlendi. Öte yandan Konyaspor, son 5 deplasman maçında galibiyet yüzü göremedi. Konya temsilcisi, dış sahadaki son 5 maçta 3 yenilgi ve 2 beraberlik elde edebildi.

En son 2 Eylül’de Başakşehir deplasmanından 1-0’lık galibiyetle dönen Konyaspor, daha sonra ligde oynadığı 5 dış saha maçında 3 mağlubiyet, 2 beraberlik yaşadı. Bu süreçte Ankaragücü (1-1) ve Alanyaspor (2-2) ile berabere kalan Anadolu Kartalı, Hatayspor (3-1), Adana Demirspor (3-0) ve Trabzonspor (2-1) maçlarında ise sahadan puansız ayrıldı. Ayrıca Teknik Direktör Hakan Keleş idaresindeki yeşil-beyazlı temsilci, en son 2019-2020 sezonunda deplasmanda 6 maçlık kazanamama serisi yakalamıştı. O sezon 20. haftada Antalyaspor karşısında golsüz beraberlikle başlayan kazanamama serisi, 33. haftada 4-3 kazanılan Trabzonspor müsabakasıyla son bulmuştu. Anadolu Kartalı, dış sahada 6 maçlık kazanamama serisinde 3 beraberlik ve 3 yenilgi elde etmişti.

Öte yandan Konyaspor’un Teknik Direktörü Hakan Keleş, yeşil-beyazlı camiada ligde ilk 6 maça çıkan yerli teknik direktörler arasında son 31 yılın en kötü başlangıcına imza attı. Bu sezon yeşil-beyazlıların başında ligde çıktığı 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Hakan Keleş, söz konusu bu periyotta hanesine sadece 5 puan yazdırabildi. Keleş yönetimindeki Konyaspor, 6 gol atıp 9 gol yedi. Yeşil-beyazlı kulüpte daha önce görev yapmış son 22 yerli teknik direktör arasında Murat Özmen, 1992-1993 sezonunda ilk 6 maçta sadece 3 puan toplamıştı. Özmen, o dönem 3 beraberlik ve 3 yenilgi alarak galibiyetle tanışmamıştı. Ayrıca Konyaspor’un başında ilk 6 maçlık lig periyodunda en yüksek puanı ise 2009-2010 sezonunda Hüsnü Özkara topladı. Yeşil-beyazlılar, Özkara yönetiminde söz konusu dönemde 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 14 puan toplamıştı.

Samsunspor – Konyaspor mücadelesi bugün Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda saat 17.00’de başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.