Konyaspor’da Parola: Mutlak Galibiyet!

Konyaspor’da Parola: Mutlak Galibiyet!
Konyaspor, Süper Lig’in 24. hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Çaykur Rizespor ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacak. Anadolu Kartalı’nda tek düşünce karşılaşmadan galip gelmek ve kötü gidişata son vermek.

Tümosan Konyaspor, Süper Lig’in 24. hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Çaykur Rizespor ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacak. Anadolu Kartalı’nda tek düşünce karşılaşmadan galip gelmek ve kötü gidişata son vermek.

Anadolu Kartalı’nda tek düşünce galip gelerek 6 maçlık kötü seriye son vermek ve düşme hattından çıkmak. Yeşil-beyazlılarda sarı kart cezalısı Soner Dikmen, sakatlığı süren Adil Demirbağ ve milli takımda bulunan Bruno Paz, Rizespor deplasmanında takımı yalnız bırakacaklar. Sakatlığı geçen ancak henüz hazır olmayan Muhammet Demir ile Gökhan Töre’nin de bu maçta forma giymeleri beklenmiyor.

21 Puanla düşme hattına demir atan Konyaspor, son haftalarda inişli-çıkışlı grafik çizen ve özellikle düşmeme mücadelesi veren rakipler karşısında aldığı yenilgilerle dikkat çeken Rizespor’u mağlup ederek yeni bir sayfa açmak ve çıkışa geçmek istiyor. Anadolu Kartalı ayrıca Rize’de kazanarak deplasman fobisine de son vermeyi amaçlıyor. Konyaspor, bu sezon deplasmandaki ilk ve son galibiyetini 2 Eylül’de Başakşehir karşısında 1-0’lık skorla aldı. Yeşil-beyazlılar bu karşılaşmanın ardından çıktığı 10 deplasman maçında galibiyet elde edemedi ve kötü bir istatistiğe imza attı. Kartallar, bu maçın ardından 3 farklı teknik adamla çıktığı deplasman karşılaşmalarında galibiyet çıkaramadı ve sadece 5 beraberlik elde etti.

Konyaspor oynadığı 10 karşılaşmada Ankaragücü, Alanyaspor, Samsunspor, İstanbulspor ve Gaziantep FK ile berabere kalırken, Hatayspor, Adana Demirspor, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında mağlup oldu. Yeşil-beyazlı temsilci bu karşılaşmalarda sadece 8 gol atarken, kalesinde 23 gole engel olamadı. Konyaspor bu süreçte 27 puanın yalnızca 5'ini hanesine yazdırabildi. Konyaspor, Rize deplasmanında kazanarak hem bu kötü istatistiğe son vermek hem de düşme hattından çıkarak gelecek haftalara daha umutlu bakmak istiyor. Camia galibiyet için kenetlenirken, teknik ekip ile birlikte yöneticiler de futbolcularla sık sık toplantı yaparak güvenlerini dile getirdiler ve moral aşıladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.