Konyaspor’da Yüz Güldüren Galibiyet

Konyaspor’da Yüz Güldüren Galibiyet
Süper Lig’in 32. haftasında deplasmanda Erzurumspor ile karşılaşan Konyaspor, bir penaltı atışından yararlanamadığı maçı ilk yarıda Deni Milosevic ve Abdülkerim Bardakcı’nın attığı gollerle 2-1 kazanarak önemli bir galibiyete imza attı.

Konyaspor, küme düşme hattındaki rakibi BB Erzurumspor'u 2-1 yenerek yükselen formunu sürdürdü. Hakem Alper Saka'nın 90+6'da Erzurumspor'a verdiği penaltı kararı, VAR kontrolü sonrasında iptal edildi.

Süper Lig’in 32. haftasında Erzurumspor ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Kazım Karabekir Stadı’nda oynanan mücadeleyi konuk takım 2-1 kazanıp son 3 maçta 7 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Ligde 6 maçtır kazanamayan ve milli takım arasında Mesut Bakkal ile yollarını ayırıp, sezona Yılmaz Vural ile devam eden Erzurumspor’un galibiyet hasreti 7 maça çıktı. Dadaşlar son galibiyetini 12 Şubat’taki Rizespor maçıyla aldı.

Konyaspor’un gollerini 9. dakikada Milosevic ve 44. dakikada Abdülkerim kaydetti. Erzurumspor’un tek golü ise 15. dakikada Da Costa’dan geldi.

Golden sonra Sokol Cikalleshi ve Jesse Sekidika ile yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Konyaspor, 23. dakikada Zymer Bytyqi’nin ceza sahası içerisinde düşürülmesinin VAR incelemesi sonucunda penaltı kazandı. Konuk takımın 26. dakikada kazandığı penaltıda ilk golün asistini yapan Cikalleshi topu üstten auta gönderdi.

Ataklarını sıklaştıran Konya ekibi, 44. dakikada Deni Milosevic’in harika vuruşunda direkten dönen topu tamamlayan Abdülkerim Bardakcı’nın golüyle soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle girdi.

Maçın hakemi Alper Saka, 90+6’da Erzurumspor lehine penaltı kararı verdi. Konyasporlu futbolcular karara yoğun itirazda bulundu. VAR odası da hakem Saka’ya pozisyonu tekrar izlemesi konusunda uyardı. VAR ekranından izlenen pozisyonda penaltı kararı iptal edildi.

Konyaspor, bu sonuçla puanını 39’a çıkarırken, ev sahibi takım Erzurumspor 27 puanla küme düşme hattında kaldı.

 

 

 

Stat: Kazım Karabekir

 

Hakemler: Sarper Barış Saka, Bahtiyar Birinci, Murat Ergin Gözütok

 

Erzurumspor: Szumski, Murat, Da Costa, Scwechlen, Bergdich (Dk.68 Hasan Hatipoğlu), Obertan (Dk.46 Osman Çelik), Omolo, Emrah (Dk.75 Boumal), Rashani (Dk.55 El Kabir), Aaatif, Ricardo Gomes

 

Yedekler: Kayacan, Butko, Gökhan Kardeş, Buğra Çağıran, Darri, Oltan

 

Teknik Sorumlu: Yılmaz Vural

 

Konyaspor: İbrahim Sehic, Nejc Skubic, Ahmet Çalık, Abdülkerim Bardakçı, Guilherme Sitya, Oğuz Kağan (Dk.83 Adil Demirbağ), Marko Jevtovic, Zymer Bytyq (Dk.74 Faruku Miya)i, Deni Milosevic (Dk.65 Amir Hadziahmetovic), Jesse Sekidika (dk.83 Artem Kravets), Sokol Cikalleshi

 

Yedekler: Erten, Barış Yardımcı, Levan Shengelia, Musa Çağıran, Samuel Eduok, Erdon Daci

 

Teknik Sorumlu: Ersan Parlatan

 

Sarı Kartlar: Murat Uçar (Erzurumspor), Marko Jevtovic (Konyaspor)

 

Goller: Da Costa (Dk.15) (Erzurumspor), Deni Milosevic (Dk.9), Abdülkerim Bardakcı (Dk.44) (Konyaspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.