Konyaspor’da Zirve Keyfi!

Konyaspor’da Zirve Keyfi!
Konyaspor, zorlu Giresun deplasmanından Muhammet Demir’in attığı golle 3 puanla dönerek maç fazlasıyla zirve keyfi yaşadı. Ligde ilk 5 haftada kalesini gole kapatarak rekor tazeleyen Anadolu Kartalı, üst üste gelen galibiyetlerle ligdeki iddiasını ortaya koydu.

Süper Lig'in 5. hafta maçında Giresunspor’a konuk olan Konyaspor, zorlu mücadeleyi tek golle kazanarak, üst üste üçüncü galibiyetini aldı ve maç fazlasıyla zirveye tutundu. Geçtiğimiz sezon yakaladığı çıkışı bu sezona da taşımayı başaran yeşil-beyazlı temsilcimiz, Süper Lig’de bu sezon gösterdiği performansla da en dikkat çekici takımlar arasına girmeyi başardı. Avrupa kupalarına şanssız Vaduz maçlarıyla veda eden ve bu elenmenin yıkıcı etkisini bir süre üzerinden atamayan Anadolu Kartalı, Süper Lig’de ilk iki haftada hem kötü futbol sergilemiş, hem de galibiyet sevinci yaşayamamıştı. Ligin 3. haftasında deplasmanda oynadığı İstanbulspor maçıyla çıkışa geçen Konyaspor, bu deplasmandan 4-0 galip gelerek ilk 3 puanını almıştı.

 

DÖRDÜNCÜ hafta mücadelesinde Fenerbahçe’yi Eskişehir’de oynadığı maçta 1-0 ve son olarak ise deplasmanda Giresunspor’u aynı skorla 1-0 mağlup eden Anadolu Kartalı puanını 11’e çıkararak maç fazlasıyla liderlik koltuğunun keyfini sürdü. Geride kalan 5 maçta kalesini gole kapatan, rakip fileleri ise 6 kez havalandıran yeşil-beyazlı temsilcimiz, sergilediği pozitif futbolla da dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Önümüzdeki hafta Hatayspor ile karşılaşacak Konyaspor bu maçı da kazanarak zirvedeki yerini sağlamlaştırmak istiyor. Öte yandan Anadolu Kartalı, bu sezon deplasmanda topladığı puanlarla dikkat çekiyor.

 

GERİDE kalan 5 maçta toplam 11 puanı hanesine yazdıran yeşil-beyazlı ekip, dış sahada 7 puanı cebine koyarken, evinde sadece 4 puan alabildi. İlhan Palut idaresindeki Anadolu Kartalı, söz konusu bu 5 maçlık süreçte deplasmanda Ankaragücü ile golsüz berabere kalırken, İstanbulspor’u 4-0 ve son olarak Giresunspor’u tek golle geçmeyi başardı. Konyaspor, iç sahada ise Başakşehir ile 0-0 berabere kalırken, Fenerbahçe’yi de 1-0 mağlup etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.