Konyaspor’dan Dejavu!

Konyaspor’dan Dejavu!
Sezonun ilk 8 haftasında 9 puan toplayan Konyaspor, ikinci devrenin ilk 8 maçında da aynı grafiği çizdi. Yeşil-beyazlılar bir haftasını maç yapmadan geçirdiği ikinci yarının ilk 8 haftasında yine 9 puan topladı ve istikrarlı bir görüntü çizdi

SÜPER Lig’in ikinci yarısında 8 hafta geride kalırken, Konyaspor ilk devrenin sekiz karşılaşması baz alındığında ikinci devrede de aynı puanı topladı. Yeşil-beyazlılar ligin ilk yarısında bir haftasını maç yapmadan geçirdiği 8 maçlık periyotta 9 puan toplarken, ikinci devrede de ilk 8 haftada aynı puanı hanesine yazdırarak istikrarlı bir görüntü çizdi. Anadolu Kartalı sezonun ilk 8 haftasında oynadığı 7 karşılaşmada; 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 de yenilgi elde ederek 9 puan toplamış ve on üçüncü basamakta yer almıştı. Temsilcimiz bu müsabakalarda rakip fileleri 8 kez havalandırırken, kalesinde de 5 gol görmüştü.

 

KONYASPOR, ligin ikinci devresinin ilk 8 haftalık bölümünde de aynı performansı sergiledi. Devreye iç sahada Gençlerbirliği beraberliği ile başlayan ve ardından deplasmanda Beşiktaş’a tek golle yenilen yeşil-beyazlılar, kötü gidiş sonrasında teknik direktör değişikliğine giderek İsmail Kartal’ın yerine takımın başına İlhan Palut’u getirdi. Anadolu Kartalı, yeni teknik patronu İlhan Palut ile birlikte yeni bir çıkış yakalayarak iç sahada Denizlispor’u 2-0 ve deplasmanda da 2-0 geriden gelerek Yeni Malatyaspor’u 3-2 mağlup etti.

 

YEŞİL-beyazlılar üst üste gelen galibiyetler sonrasında ise evinde Gaziantep FK ile golsüz berabere kalırken, deplasmanda da Başakşehir karşısında öne geçmesine karşın üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı. Temsilcimiz son olarak iç sahada Fenerbahçe’ye 3-0’lık skorla boyun eğerek, 4 maç aradan sonra mağlup oldu. Konyaspor bu süreçte topladığı 9 puanla sezonun ilk yarısıyla aynı performansı sergiledi. Yeşil-beyazlılar ikinci devrede çıktığı 7 maçta; 6 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde de 7 gole engel olamadı. Temsilcimiz 29. haftayı 32 puanla on ikinci sırada kapatırken, ligin kalan bölümünde de iyi sonuçlara imza atarak, sezonu orta basamaklarda tamamlamayı hedefliyor.

 

 

 

 

 

*HÜSEYİN TURGUT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.