Konyaspor’dan Taraftarına Mağlubiyetle Veda

Konyaspor’dan Taraftarına Mağlubiyetle Veda
Basketbol Süper Ligi’nden düşen Konyaspor Basketbol, taraftarına veda maçında Manisa ile karşılaştı. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynan maçı yeşil-beyazlılar, taraftarına mağlubiyetle veda etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nden düşen ilk takım olan AYOS Konyaspor Basketbol, sezonun son iç saha maçında Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde play-off şampiyonu olarak yıllar sonra Süper Lig’e çıkan Konyaspor Basketbol’un bu ligdeki serüveni beklenenden kısa sürdü. Yeni sezona çok iyi start veren ve play-off hesapları yapmaya başlayan Konyaspor Basketbol, önemli oyuncularının yaşadığı sakatlık süreci ve planlamada yapılan hatalardan ötürü düşmekten kurtulamadı.

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 29. Hafta karşılaşmasında Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda Manisa BŞB’ye 87-91’lik skorla mağlup oldu.

Başantrenör Can Sevim, karşılaşmaya; Erkin Şenel, Rasheed Sulaimon, Jarell Eddie, Roko Badzim ve Gavin Schilling ilk beşiyle başladı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Manisa BŞB, ilk 2 dakikada 7-0’lık seri yakaladı. Daha sonra Rasheed Sulaimon ve Gavin Schilling ile sayılar bulan yeşil-beyazlı takım, bir ara 19-17 öne geçti. İlk çeyreği sonunda Konya Basket 24-21’lik skorla geride tamamladı.

Konya temsilcisi, ikinci çeyrekte bu kez Roko Badzim ve Jarell Eddie ile oyuna ortak olsa da, periyot sonunda üst üste yediği sayılarla soyunma odasına 35-47 geride girdi.

İkinci yarıda karşılıklı atışlarla başlayan mücadelede, ev sahibi takım Erkin ve Gavin bulduğu sayılarla etkili olurken, konuk takım ise Pako Cruz ve Williamsı ile etkili oldu. 3.çeyrek Manisa BŞB takımının 67-57 üstünlüğüyle geçildi.

AYOS Konyaspor Basketbol Takımı, son çeyrekte etkili oyunu ile farkı bir ara 2 sayıya kadar indirdi. Maçın bitimine 15 saniye kala konuk takımın serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı tekrar 4 sayıya çıkardı. 91-87

Konya Basket, müsabakanın son 5 saniyesinde sayı bulamayınca, parkeden 87-91 mağlup ayrıldı ve bu sezon ki 22.mağlubiyetini aldı.

AYOS Konyaspor Basketbol Takımı’nda skor dağılımı: Rasheed Sulaimon 27, Roko Badzim 18, Erkin Şenel 15, Gavin Schilling 19 ve Jarell Eddie 7 sayı kaydetti.

AYOS Konyaspor Basketbol, 30. hafta karşılaşmasında 20 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda Pınar Karşıyaka’ya konuk olacak.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.