Konyaspor’dan Umutları Yeşerten Zafer

Konyaspor’dan Umutları Yeşerten Zafer
Ligde kalma yarışı veren AYOS Konyaspor Basketbol, play-off yarışındaki Darüşşafaka'yı taraftarı önünde yenerek kritik zafer elde etti.

Ligde kalma yarışı veren AYOS Konyaspor Basketbol, play-off yarışındaki Darüşşafaka'yı taraftarı önünde yenerek kritik zafer elde etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasında AYOS Konyaspor Basketbol, evinde Darüşşafaka Lassa’yı 83-73 yendi.

Ligde 9 maç sonra kazanan AYOS Konyaspor Basketbol, 7. galibiyetini aldı. Darüşşafaka Lassa ise 12. mağlubiyetini yaşadı.

Salon: Selçuklu Belediyesi

Hakemler: Aytuğ Ekti, Mehmet Şahin, İsmail Binbir

AYOS Konyaspor Basketbol: Sinan Sağlam 11, Sulaimon 18, Perez 7, Erkin Şenel 7, Badzim 23, Schilling 9, Morgan 8

Darüşşafaka Lassa: Olaseni 16, Doğuş Özdemiroğlu 11, Can Korkmaz 18, White 7, Mooney 5, Mc Cullough 4, Ercan Osmani 6, Starks 6

 

1.Periyot: 27-15

Devre: 52-39

3.Periyot: 64-56

 

Beş faulle çıkan: 37.05 Olaseni (Darüşşafaka Lassa), 39.49 Schilling (AYOS Konyaspor)

 

Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasında Selçuklu Belediyesi Spor Salonu'nda Darüşşafaka Lassa’yı konuk etti. Konya Temparkeden 83-73’lük skorla galip ayrılarak 7’nci galibiyetini aldı.

Konyaspor, Alex Perez, Roko Badzim, Jordan Morgan, Gavin Schilling ve Sinan Sağlam ilk beşiyle başladığı mücadelede üç basketbolcu çift haneli sayı üretti. Roko Badzim 23 sayı, 2 asist ve 4 ribauntla en yüksek performans sergileyen oyuncu oldu.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde etkili bir oyun sergileyen Konya Basket, Roko Badzim ve Alex Perez’in sayılarıyla ilk periyotu 27-15’lik skorla önde tamamladı.

Konyaspor Basketbol, ikinci çeyrekte hem oyun üstünlüğünü hem de skor üstünlüğü koruyarak üst üste bulduğu sayılarla soyunma odasına 52-39 önde girdi.

Konya Temsilcisi, 3. çeyreğe ilk 2 çeyreğe göre oldukça iyi başladı. Rakibine göre daha fazla sayı bulan yeşil-beyazlı takım, Sinan Sağlam ve Gavin Schilling ile savunma sertliğini de sürdürerek final periyoduna 8 sayı farkla 64-56 önde tamamlamayı başardı.

AYOS Konyaspor Basketbol, son çeyreğin başında taraftarlarının büyük desteği ile çok iyi mücadele gösterdi. Maçın son anlarında hücumda yine Roko Badzim, Alex Perez ve Rasheed Sulaimon ile üst üstte sayılar bulan Konya Basket, maçtan 83-73 galip ayrıldı ve 7.yenilgisini aldı.

AYOS Konyaspor Basketbol Takımı’nda skor dağılımı: Roko Badzim 24, Rasheed Sulaimon 18, Sinan Sağlam 11, Gavin Schilling 9, Jordan Morgan 8, Alex Perez 7 ve Erkin Şenel 7 sayı kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.