Konyaspor'un 13. Avrupa maçı

Konyaspor'un 13. Avrupa maçı
Yeşil-beyazlılar, bugün oynayacağı BATE Borivos maçıyla birlikte Avrupa arenasında 13. maçına çıkacak. Anadolu Kartalı, Avrupa kupalarında oynadığı 12 müsabakada 7 mağlubiyet, 5 beraberlik alırken sadece 1 karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı

BATE Borisov ile bugün saat 22.00’da karşılaşacak olan arabam.com Konyaspor, Avrupa kupalarında 13. karşılaşmasına çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında oynadığı 12 müsabakada 7 mağlubiyet, 5 beraberlik alırken sadece 1 karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı başardı. Bu maçlarda rakip fileleri 6 kez havalandıran Anadolu Kartalı, kalesinde ise 18 gol gördü. Konyaspor, ilk Avrupa kupası deneyimini teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde 2016-2017 sezonunda yaşadı. 2015-16 sezonunda topladığı 66 puanla ligi üçüncü sırada tamamlayan yeşil-beyazlılar, direkt gruplara katılım hakkı elde etti. Konyaspor, Shaktar Donetsk, KAA Gent ve Braga takımlarının olduğu H Grubu’nda 5 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak hanesine sadece 1 puan yazdırdı ve grubu son sırada tamamladı.

 

İKİNCİ Avrupa macerasında tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazanarak katılan Arabam.com Konyaspor, bu kez teknik direktör Mehmet Özdilek liderliğinde UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda yer aldı. 2017-2018 sezonunda Marsilya, Salzburg ve Guimaraes gibi iddialı takımların olduğu grupta yer alan yeşil-beyazlılar, Avrupa Ligi tarihinde ilk galibiyetini iç sahada Guimaraes karşısında 2-1’lik skorla aldı. O grupta da oynadığı 6 maçın 3’ü kaybeden Anadolu Kartalı, 1 galibiyet ve 2 beraberlik sonucu hanesine 6 puan yazdırdı ve grubu üçüncü sırada bitirerek son 32 takım arasına kalmayı 2 puanla kaçırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.