Konyaspor’un Yeri Değişmedi

Konyaspor’un Yeri Değişmedi
Süper Lig’de 29. hafta geride kalırken, Konyaspor puan sıralamasındaki yeri değişmedi. İç sahada Adana Demirspor karşısında 1 puana razı olan yeşil-beyazlılar, düşme hattıyla puan farkını açma fırsatını değerlendiremese de 14. sıradaki yerini korudu

Süper Lig’de düşmeme mücadelesi veren Tümosan Konyaspor, 29. hafta sonunda puan cetvelindeki yerini korudu. Cumartesi günü taraftarı önünde Adana Demirspor ile karşılaşan ve rakibi karşısında iki kez öne geçmesine karşın, 88’de gelen golle sahadan beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlı temsilci, bu kayıpla düşme hattıyla puan farkını artırma şansını değerlendiremese de puan cetvelinde 14’üncü sıradaki yerini korudu. Anadolu Kartalı galibiyete çok yaklaştığı maçta 1 puana razı olurken, bu sezon ilk kez üst üste 3 maçlık galibiyet serisi yakalama fırsatını kullanamadı. Ligde düşme hattı ise deyim yerinde ise alev alev yanıyor.

Son sıraya demir atan ve düşmesine kesin gözüyle bakılan İstanbulspor’un ardından düşme hattında yer alan takımlardan Gaziantep FK, evinde Beşiktaş’ı devirerek umudunu artırdı. Karagümrük, Pendikspor ve Ankaragücü haftayı puansız kapattı. Konyaspor’un dışında düşme korkusu yaşayan Kayserispor evinde 2 puan kaybederken, Alanyaspor ise Sivas deplasmanında aldığı 3 puanla rahatladı. Samsunspor da evindeki kritik maçta Ankaragücü’ne devirerek ligde kalma adına önemli bir adım attı.

Öte yandan şampiyonluk yarışındaki Galatasaray ve Fenerbahçe haftayı kayıpsız atlatırken, ligin bitimine 9 hafta kala Trabzonspor ile Beşiktaş'ın şampiyonluk ihtimali matematiksel olarak sona erdi. Haftanın kapanış maçında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaştı. Kırmızı-siyahlı takım, yeni teknik direktörü Selçuk İnan yönetiminde çıktığı ilk müsabakayı 2-0 kazandı.

Haftaya 2 puan farkla zirvede giren Galatasaray ve takipçisi Fenerbahçe, maçlarını kazanarak yollarına devam etti. Sarı-kırmızılılar, sahasında Çaykur Rizespor'u 6-2, sarı-lacivertliler ise evinde Pendikspor'u 4-1 mağlup etti. Bu sonuçların ardından şampiyonluk yarışında sıralama değişmeden son 9 haftaya girildi. Trabzonspor ile Beşiktaş'ın matematiksel olarak şampiyonluk ihtimali bitti. Ligde son 10 maçını kazanarak yoluna devam eden sarı-kırmızılılar, 29. haftanın ardından üçüncü sıradaki bordo-mavililer ile 29 ve dördüncü siyah-beyazlılar ile 32 puan fark yakaladı. Kalan bölümde tüm maçlarını kaybetse bile iki takım tarafından geçilme ihtimali bulunmayan Galatasaray, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ile baş başa kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.