Konyaspor’un Yönünü Belirleyecek Dişli Rakipler

Konyaspor’un Yönünü Belirleyecek Dişli Rakipler
Avrupa hedefinden hızla uzaklaşan, düşme hattıyla puan farkının 9’a inmesine engel olamayan yeşil-beyazlılar, önümüzdeki 6 haftada deyim yerinde ise ligdeki yönünü belirleyecek sınavlara çıkacak.

Konyaspor, önümüzdeki 6 haftalık süreçte şampiyonluk ve düşmeme mücadelesi veren rakiplerle karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar, sırasıyla Başakşehir, İstanbul, Fenerbahçe, Giresun, Hatay ve Galatasaray maçlarında alacağı sonuçlarla ligdeki yönünü belirleyecek.

Süper Lig’de son haftalarda inişe geçen ve taraftarını üzen arabam.com Konyaspor, pazar günü Başakşehir maçıyla birlikte başlayacak 6 haftalık süreçte birbirinden zorlu karşılaşmalar oynayacak. Dünya Kupası arası sonrasında yeniden başlayan Süper Lig’de çıktığı son 5 karşılaşmada 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek Avrupa hedefinden hızla uzaklaşan, düşme hattıyla puan farkının 9’a inmesine engel olamayan yeşil-beyazlılar, önümüzdeki 6 haftada deyim yerinde ise ligdeki yönünü belirleyecek sınavlara çıkacak. Pazar günü şampiyonluk yarışı veren ekipler arasında yer alan Başakşehir deplasmanında terleyecek olan Anadolu Kartalı, bu zorlu mücadelenin ardından ise hafta içi mesaisinde 2 Şubat Perşembe günü taraftarı önünde düşme hattında yer alan İstanbulspor’u konuk edecek.

Anadolu Kartalı, İstanbulspor karşılaşmasının ardından 23. hafta mücadelesinde 6 Şubat Pazartesi günü yine şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar, İstanbul dönüşünde 24. haftada 12 Şubat Pazar günü düşme korkusu yaşayan ekiplerden Giresunspor’u konuk ettikten sonra da 25. hafta mücadelesinde 18 Şubat Cumartesi günü deplasmanda düşme hattında yer alan Hatayspor ile kozlarını paylaşacak. Konyaspor, Hatay dönüşünde de şu an liderlik koltuğunda oturan ve iyi futbol oynayan Galatasaray’ı ağırlayacak. Temsilcimiz adı geçen takımlarla ilk yarıda oynadığı maçlarda 13 puan toplamayı başarmıştı. Yeşil-beyazlılar, İstanbulspor ile birlikle Fenerbahçe, Giresunspor ve Hatayspor’u mağlup ederken, Başakşehir ile berabere kalmış ve Galatasaray’a da mağlup olmuştu.

Konyaspor’un önümüzdeki kritik 6 maçta şampiyonluk yarışı veren ve düşme korkusu yaşayan takımlarla karşılaşacak olması nedeniyle müsabakaların zorluk derecesi daha da artırıyor. Süper Lig’de oynadığı son 12 maçta sadece 2 galibiyet alan ancak buna karşın bu seride 7 beraberlik elde ederek kolay kolay rakiplerine teslim olmayan bir görüntü veren Anadolu Kartalı, söz konusu 6 haftalık dönemde alacağı sonuçlarla ligdeki yönünü belirleyecek. Yeşil-beyazlılar, bu süreçte toplayabildiği kadar puan alıp yeniden üst sıralara tutunmaya ve az da olsa Avrupa umudunu yeşertmeye çalışacak. Temsilcimiz adı geçen maçlarda olumsuz skorlar alması durumunda ise düşme korkusunu hissetmeye başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.