Konyaspor’un Zirve Yarışında Puan Avı!

Konyaspor’un Zirve Yarışında Puan Avı!
KONYASPOR, Süper Lig’in 18. hafta maçında yarın takipçisi Hatayspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Anadolu Kartalı zorlu deplasmanda kazanarak rakipleriyle puan farkını daha da artırmayı hedefliyor.

KONYASPOR, Süper Lig’in 18. hafta maçında yarın takipçisi Hatayspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar bugün yaptığı idmanın ardından Hatay’a giderek kampa girdi.

Anadolu Kartalı zorlu deplasmanda kazanarak rakipleriyle puan farkını daha da artırmayı hedefliyor. Yeşil-beyazlılarda sakatlığı süren Oğulcan dışında eksik bulunmazken, Antalyaspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Serdar Gürler’in durumu ise maç günü belli olacak. Konyaspor’da Skubic, Bytyqi, Serdar Gürler ve Amir Hadziahmetovic, sarı kart sınırında bulunuyor. Bu isimler Hatayspor maçında kart görmeleri durumunda ilk yarının son haftasında iç sahada oynanacak Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

 

ÖTE yandan Konyaspor’un Teknik Direktörü İlhan Palut, başarı çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Yeşil-beyazlılar, geçen sezon İsmail Kartal ile yollarını ayırdıktan sonra göreve getirdiği İlhan Palut ile çıktığı 37 resmi maçta; 16 galibiyet, 14 beraberlik elde ederken 7 mağlubiyet yaşadı. Konyaspor bu süreçte 62 puanı hanesine yazdırdı ve bu sezon zirve yarışında iddialı konuma geldi. Yeşil-beyazlılar, İlhan Palut yönetiminde birçok istatistikte de ligin zirvesine çıktı. Topla oynama konusunda özel çalışmalar yaptıran Palut ve ekibi, meyvelerini saha içinde aldı. Son 17 haftalık veriler incelendiğinde, ligin en çok topla oynayan takımları arasında Konyaspor ilk sıralarda yer aldı.

 

İSABETLİ pas konusunda da ciddi bir gelişme gösteren Konyaspor, bu alanda da ligde üst sıralarda yer alırken, rakip yarı sahada isabetli pas konusunda verilerini iyileştirdi. Hücum etkinliğinde ivmesini yükselten Konyaspor; rakip ceza sahasında topla buluşma, gol beklentisi ve şut istatistiklerinde zirvede bulunuyor. Son 17 haftada ligin en çok şut atan takımı olan yeşil-beyazlılar, isabetli şut konusunda da ligin en başarılı takımları arasına ismini yazdırdı. Öte yandan Süper Lig kariyerine Göztepe ile başlayan İlhan Palut, çıktığı 76 lig maçında 27 galibiyet ve 26 beraberlik alırken, 23 mağlubiyet yaşadı. Bu süreçte İlhan Palut 107 puan topladı ve 138 puan yitirdi. Maç başı puan ortalamasında da Fatih Terim ve Vitor Pereira gibi isimleri geride bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.