Konya’ya Şampiyonluk Gururu Yaşattılar

Konya’ya Şampiyonluk Gururu Yaşattılar
Türkiye’de ilk kez düzenlenen Kar Ragbi Şampiyonası’nda mücadele eden Konya takımı Selçuk Kartallar, birincilik sözünü tuttu.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Kar Ragbi Şampiyonası’nda mücadele eden Konya takımı Selçuk Kartallar, birincilik sözünü tuttu. Selçuk Kartallar Kadın Ragbi Takımı, iki gün süren turnuva sonunda şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Türkiye Ragbi Federasyonu (TRF) tarafından bir ilke imza atıldı. Ülkede ilk defa düzenlenen Kar Ragbi Şampiyonası, Isparta’da gerçekleştirildi. Isparta Davraz Kayak Tesisleri’nde organize edilen şampiyonada 16 takım ile 250’yi geçkin sporcu mücadele etti. Erkeklerde Kadıköy ile Eskişehir Aqua Ragbi SK takımlarının oynadığı finali kazanan Eskişehir Aqua Ragbi SK şampiyon oldu. Kadınlarda ise turnuva öncesi şampiyonluk sözü veren Konya takımı Selçuk Kartallar, sözünü tutarak birinci oldu. Takımlar, maçların sonunda Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Osman Zabun ve Mehmet Uğur Gökgöz’ün katılımı ile düzenlenen ödül töreninde kupalarını kaldırdı.

“Konya’mıza Şampiyonluk Gururu Yaşattık”

Selçuk Kartallar Ragbi Takımı Antrenörü Kadir Çetin, “İyi hazırlandık, kupayla döneceğiz” diyerek verdikleri şampiyonluk sözünü tutmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Antrenör Çetin, “Biz zor koşullarda gece gündüz demeden, durmadan ve yorulmadan bu turnuvaya hazırlandık. Kadromuzun tamamı milli sporculardan oluşuyordu. Kar ragbisinin ilk kez düzenlenmesine ve tüm takımlar olarak tecrübemizin bulunmamasına rağmen kendimizden emindik. Mücadelemizin karşılığını aldık, Konya’mıza kupayla dönme gururunu yaşattık. Gerek sahada son ana kadar mücadele veren sporcularımıza, gerekse de maddi manevi yanımızda bulunan destekçilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Türkiye, Konya’yı Konuşuyor”

Takım antrenörleri ve sporcuları tebrik eden Selçuk Kartallar Spor Kulübü Başkanı Eylül Aşkın Akçay, verilen emeklerin karşılığını bulmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti. “Kartallar kendine güvendi, Konya’nın, spor başkenti olduğunu bir kez daha kanıtladı” diyen Başkan Akçay, ragbi sporunun ve her turnuvadan başarı ile dönen Selçuk Kartallar’ın daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

(Spor Servisi / Haber Kent)

26subt-ragbi-takimi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.