Millilerimiz Avrupa’dan Kaç Madalyayla Döndü. İşte Gurur Tablosu

Millilerimiz Avrupa’dan Kaç Madalyayla Döndü. İşte Gurur Tablosu
Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nda Türkiye, 9 altın, 9 gümüş ve 20 bronz madalya olmak üzere toplamda 38 madalya kazandı.

Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nda Türkiye, 9 altın, 9 gümüş ve 20 bronz madalya olmak üzere toplamda 38 madalya kazandı.

Polonya’da 21 Haziran-02 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 3.Avrupa Oyunları sona erdi. Ülkemizi 19 branşta 103 kadın ve 90 erkek sporcumuz temsil etti. Türkiye, organizasyonu 9 altın, 9 gümüş ve 20 bronz madalya olmak üzere toplamda 38 madalya ile tamamladı. Polonya’nın 13 farklı şehrinde düzenlenen organizasyonda madalya sıralamasında ülkemiz 48 ülke arasında 9. oldu.

Boks Milli Takımımız, 3.Avrupa Oyunları’nda 7 erkek ve 6 kadın olmak üzere toplamda 13 boksörümüz ile ülkemizi temsil ederek 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Boks Milli Takımımız, ülkemiz adına yarışan 19 branştan olimpik branşlarda kazandığı 6 madalya ve Paris 2024 için kazanılan 6 kota ile en başarılı takım oldu.

Kadın Milli Takımımızda, 50 kg Buse Naz Çakıroğlu ve 66 kg Busenaz Sürmeneli altın madalya kazanırken 54 kg Hatice Akbaş ve 60 kg Gizem Özer bronz madalya kazandı. Erkek Milli Takımı’mızda ise 51 kg Samet Gümüş gümüş madalya ve 71 kg Tuğrulhan Erdemir bronza madalya kazanma başarısı gösterdi. 3. Avrupa Oyunları’nda 6 madalya kazanan sporcularımız 2024 yılında gerçekleşecek Paris’te gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Türkiye Boks Federasyonu yayınladığı mesajında, “Bu tarihi başarıda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, ay-yıldızlı formamızı terleten tüm branşlardaki sporcu ve antrenörlerimize, sporcularımızın gelişiminde emeği geçen tüm ailelerimize ve tüm basın mensuplarına teşekkür eder başarıların artarak devam etmesini dileriz. Bu gurur tüm Türkiye’nin” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.