Muaythai’de Bölge Şampiyonaları Heyecanı Yaşandı!
Türkiye’nin 7 bölgesinde düzenlenen Muaythai şampiyonalarının Akdeniz Bölge Şampiyonası ise Isparta’da yoğun katılımla gerçekleştirildi. 7 ilden 428 sporcu, 80’e yakın idareci, antrenör ve görevlinin katılımıyla Isparta Işıkkent Kapalı Spor Salonu’nda yapılan büyük mücadelelere ve heyecana sahne oldu.
Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından 19-23 Şubat 2025 tarihleri arasında düzenlenen Akdeniz Bölgesi Muaythai Şampiyonası’na, Isparta Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destek verdi.
Işıkkent Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen müsabakaların açılış seremonisine, Isparta Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Vural, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya, Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, sporcular, antrenörler, hakemler ve sporseverler katıldı.
Isparta İl Gençlik ve Spor Müdürü Murat Çağrı Kaya ise müsabakalara katılan sporcu ve antrenörlere teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. Müdür Murat Çağrı Kaya, Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan sporcuları da tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, Muaythai müsabakalarının Isparta’da ilk kez yapıldığını belirterek, bölge şampiyonalarının önemine değindi.
Muaythai sporunun her geçen yaygınlaştığına ve geliştiğini ifade eden yetkililer, önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmayı planladıklarını kaydetti.
Gençler, U23 ve Büyükler kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyona sonunda klasmanlarında dereceye giren sporculara madalyaları törenle takdim edildi.
Her kategoride birinci ve ikinci olan sporlar, Türkiye Şampiyonası’nda katılmaya hak kazandı. Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcular ise Milli Takım’a girecekler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.