Murat Dönmez: ‘Konyaspor’u Zor Bir Süreç Bekliyor’

Murat Dönmez: ‘Konyaspor’u Zor Bir Süreç Bekliyor’
Süper Lig 2023-2024 sezonunun başlamasına sayılı günler kala spor yazarları Konyaspor’u değerlendirdi.

Süper Lig 2023-2024 sezonunun başlamasına sayılı günler kala spor yazarları Konyaspor’u değerlendirdi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şube Başkanı Murat Dönmez, Haber Kent’e lig ve Konyaspor’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Şu an Çok İyi Bir Görüntü Verdiğini Söylemek Mümkün Değil”

Konya’nın dışa açılan pencerelerinden biri olan Konyaspor’un yeni sezonda öncelikle başarılı olmasını, hedeflerinin olmasını arzu edenlerden birisi olduğunu dile getiren Dönmez, “Gördüğümüz kadarıyla Konyaspor’un şu an çok iyi bir görüntü verdiğini söylemek mümkün değil. Ancak hazırlık kamplarından oynanan hazırlık maçlarının bazen ters tepki yaptığını da biliyoruz. Konyaspor’un kamp döneminde hazırlık maçlarında iyi sonuçlar alıp, kötü bir sezon geçirdiğini, kötü sonuçlar alıp, iyi bir sezon geçirdiği dönemler olmuştur. Fakat şu ana kadar yapılan transferlerin ne taraftarları ne de spor basınını ne de kamuoyunu çok heyecanlandırdığını söylemekte mümkün değil” diye konuştu.

“Süper Lig Kurtlar Vadisi Gibi…”

Geçen sezon hoca değişikliğinin fayda sağlamadığına işaret eden Dönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sezon için malum yaşanan bir ekonomik kriz var. Döviz kurları oldukça yüksek seyrediyor. Döviz kurunun yarın hangi rakamlara geleceğini tahmin bile edemiyoruz. Milyar dolarların döndüğü Süper Lig adeta Kurtlar Vadisi gibi bir yer. İlk 10 içerisinde yer almak önemli. Konyaspor açısından baktığımızda ilk 5’de yer almak daha önemli. Sıralamalarda ne kadar üst sıralarda yer alırsanız aldığı paylarda ona göre yüksek oluyor. Bu masada yer alabilmek için belli bir güce belli bir finansa ihtiyacınız var. Konyaspor yönetimi zaman zaman açıklamalar yapıyor ancak döviz kurlarının da çok yüksek seyretmesi onların da elini kolunu bağlıyor. Bu da bir gerçek.”

“Transfer Bekleyen Taraftar, Takımını Desteklemeli”

“Başta taraftarlar olmak üzere spor camiası olarak transfer bekliyoruz” diyen Murat Dönmez, “Bunun için de taraftarların da maçlara ilgi göstermesi lazım. Konyaspor’un Süper Ligi üçüncü olarak bitirdiği sezonda evinde 6-8 bin arasında seyirci ortalaması var. Bu düşük bir rakam” şeklinde konuştu.

“Hedefiniz Olmayınca Başarı da Elde Edemiyorsunuz”

Konyaspor’u zor bir sürecin beklediğine değinen Murat Dönmez, şöyle devam etti:

“Bu sezon Süper Lig’de 20 takım mücadele edecek ve daha çok maç oynanacak, 4 takım ise düşecek. Umarım Konyaspor bunların içerisinde yer almaz. İki sezon öncesi ligde 3’üncü oldu. Türkiye Kupası ve Süper Lig Kupası apoleti olan bir yeşil beyazlı takımımız var. Bu başarıların ve Avrupa’ya gitme noktasında da beklentilerimiz hep yüksek. Yüksek olmakta zorunda. Çünkü hedefiniz olmayınca başarı da elde edemiyorsunuz.”

“Konyaspor’un İlk 6 İçerisinde Bitirmesini Çok İsterim”

Murat Dönmez, “Lig’i Konyaspor’un ilk 10 içerisinde bitirmenin başarı olduğunu, ilk 6 içerisinde bitirmenin daha başarılı olacağına inananlardanım. Umarım ilk 6 içerisinde bitirir ve maddi getirisi olur. Yine umarım Konyaspor, kentimizi başarılarıyla temsil eder ve gururlandır” ifadelerini kullandı.

(Mürsel Çetin / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.