Namağlup Konyaspor Kasasını Doldurdu!

Namağlup Konyaspor Kasasını Doldurdu!
Konyaspor, Süper Lig’in ilk 4 haftasında 2 beraberlik ve 2 galibiyet elde ederek 8 puan topladı ve kasasına yaklaşık 7.5 milyon TL koydu.

Tümosan Konyaspor, 2023-24 sezonunun ilk 4 haftasında 2 beraberlik ve 2 galibiyet elde ederek 8 puan topladı ve kasasına yaklaşık 7.5 milyon TL koydu.

Yeşil-beyazlılar, son 11 sezonluk lig tarihinin en iyi 4 haftalık başlangıçlarından birine imza atarken, kasasına da hatırı sayılır bir para koydu.

Futbol Federasyonu’nun (TFF) belirlemiş olduğu performans primlerinde üç puanın değeri 2 milyon 488 bin TL olurken, beraberlik halinde ise kulüpler bu meblağın yarısına sahip olacak. Ligde geride kalan 4 haftalık periyotta 2’şer beraberlik ve galibiyet alan Anadolu Kartalı, kasasına 7 milyon 500 bin TL para koydu.

Ayrıca yayın havuzundaki gelirin yüzde 6'sı, sezon sonunda ilk altı sırayı alacak takımlar arasında kademeli şekilde bir paylaştırılacak. Toplamda 123 milyon 341 bin liranın dağıtılacağı bu kalemde, şampiyonluğa uzanan takıma 39,8 milyon lira verilecek. Klasmanda ikinci sırayı alacak kulüp 31,8 milyon lira kazanırken, lig üçüncüsü 23,9 milyon lira, lig dördüncüsü 15,9 milyon lira, lig beşincisi 7,9 milyon lira ve lig altıncısı da 4 milyon lira alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.