Omerovic: “Kaliteyi ve Rekabeti Artırmalıyız”

Omerovic: “Kaliteyi ve Rekabeti Artırmalıyız”
Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, Göztepe maçı sonrası, “Turu geçtiğimiz için çok mutluyuz. Futbolcularım gerçekten inanılmaz mücadele etti. Bizim için lig önemli. Dar kadromuz var. Kaliteyi ve rekabeti artırmamız gerekiyor” dedi

Tümosan Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, Göztepe maçının ardından, "Turu geçtiğimiz için çok mutluyuz. Futbolcularım gerçekten inanılmaz mücadele etti" dedi. Omerovic, "Maçtan önceki durum zordu. Çünkü çok fazla sakat oyuncumuz var. Aynı zamanda bu takım uzun zamandır düşüşte. Özgüvenini kaybeden bir grup vardı. Kupa maçı olduğu için bazen tur atlamak güzel ama bizim lig maçı da önemli. Onun için tur geçtiğimiz için çok mutluyuz. Futbolcularım gerçekten inanılmaz mücadele etti. Bazen olumsuzluk vardı ona rağmen maçı sonraki tura taşıdık” diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü. “Bizim için en önemli şey lig maçı, o da 3 gün sonra. Kupada gidebildiğimiz yere kadar gitmeye çalışacağız. Aynı zamanda kadroyu genişletmek gerekiyor. Muhammet ve Gökhan gibi bazı oyuncularımız uzun zamandır takımda yok”.

“Dar bir kadromuz var. Bernardoni ve Calvo takımdan ayrıldı. Burada en önemli olan şey bugün takımın özgüven kazanması. Tekrardan iyi bir takım olmak için önemli bir galibiyet. Önceliğimiz lig, daha fazla ligi düşünmemiz gerekiyor”. Bosna Hersekli teknik adam transferle ilgili ise şöyle konuştu. “Takıma bazı transferlerimiz olacak. Kaliteyi arttırmamız gerekiyor. Yönetimimiz çalışıyor, her an her şey olabilir. Önceliğimiz bu kadroya sahip çıkmak. Kaliteli oyuncular var ama burada rekabeti yükseltmek gerekiyor. Fiziksel gücü de artırmamız lazım. Lig devam ediyor, her 3 günde 1 maçımız var. Artık daha hafif antrenman, daha fazla taktiksel ve zihinsel antrenman yapacağız. Ben mutluyum, futbolcular bana çok iyi mesaj verdiler. ‘Bizde buradayız ve oynamak istiyoruz, mücadele etmek istiyoruz’ dediler. Umarım bu durum her geçen gün daha iyiye gidecek. Mutlaka takviyeler olması gerekiyor”.

Konyaspor’un teknik patronu Omerovic, açıklamasında Bernardoni’nin takımdan ayrılma sürecine de değinerek bu konuyla ilgili şöyle konuştu. “Bernardoni önceden de gitmek istiyordu. Salı günü antrenmana bizimle çıktı ama ne olduysa ondan sonra oldu. Kimseyi burada zorla tutamayız. Burada oynamak isteyenlerle devam ederiz. Biz de yolumuza bakacağız. Kaleci takviyemiz de olacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yeşil-beyazlı kulüple sözleşmesini fesheden Fransız kaleci Bernardo’nin İsviçre ligi ekiplerinden Yverdon Sport ile anlaşma sağladığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.