Palut: ‘Sorumluluk Aldılar ve Maçı Bizim Tarafımıza Çevirdiler’

Palut: ‘Sorumluluk Aldılar ve Maçı Bizim Tarafımıza Çevirdiler’
Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Konyaspor maçına ilişkin, “Sonradan oyuna giren oyuncular karakter koydukları için sorumluluk aldılar ve maçı bizim tarafımıza çevirdiler. Son dakikaya kadar oyunu bırakmayan bir Rizespor takımı vardı” dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig’in 5. Haftasında deplasmanda oynadıkları Tümosan Konyaspor maçına ilişkin, “Sonradan oyuna giren oyuncular karakter koydukları için sorumluluk aldılar ve maçı bizim tarafımıza çevirdiler. Tabii bir yandan baktığınız zaman son dakikaya kadar oyunu bırakmayan bir Rizespor takımı vardı. Bunu takdir etmemiz gerekiyor” dedi.

Palut, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında deplasmanda Konyaspor’u son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, tekrar Konya’da bulunmanın güzel olduğunu söyledi.

İlhan Palut sözlerini şöyle sürdürdü: "Sahada kazanmak istiyoruz. Konyaspor da kazanabilirdi. Çok kazanacak kadar bizi zorladılar mı? diye soracak olursanız, hayır. Ama son derece dengeli bir takım Konyaspor. Beraber oynama alışkanlığı oluşmuş bir takım, tecrübeli oyunculardan kurulmuş bir takım. Genç oyuncuları çok tercih etmeyen bir takım Konyaspor. Konyaspor bir gol attı ve ondan sonra topun arkasında pozisyon aldılar. Maçtan önce ‘Konyaspor takımına karşı etkili olmak istiyorsak topu hızlandırmalıyız, tempomuzu artırmalıyız. Yoksa hepsi pozisyon bilgisi gelişmiş oyuncular zorlanırız’ dedik. Tam da uzunca bir süre onu yaşadık. Sonlara doğru sonradan oyuna giren oyuncular ben üzerime almayayım çünkü onlarla antrenman yapmadık. Karakter koydukları için sorumluluk aldılar ve maçı bizim tarafımıza çevirdiler. Tabii bir yandan baktığınız zaman son dakikaya kadar oyunu bırakmayan bir Rizespor takımı vardı. Bunu takdir etmemiz gerekiyor. Öteki yandan da baktığımız zaman her maçı da bu şekilde bu dakikalarda çevirmemiz, hele ki Konyaspor gibi gerçekten belki temposu yüksek değil ama organizasyonu gelişmiş bir takıma karşı hiç kolay değil. Ben oyuncularımı kutluyorum. Hepsini tebrik ediyorum. Konyaspor’a yürekten başarılar diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.