Rekorların Takımı Konyaspor

Rekorların Takımı Konyaspor
Hatayspor engelini 3 puanla geçen ve galibiyet serisini 4’e çıkartan Konyaspor, bu galibiyetle birçok rekora da imza attı. Yeşil-beyazlılar Süper Lig’de ilk kez 6 maç üst üste gol yememe serisi yakaladı. Temsilcimiz ayrıca ilk 6 haftada en çok puan topladığı sezonu yaşıyor.

Süper Lig’de fırtına gibi esmeye devam eden arabam.com Konyaspor, Hatayspor maçıyla birlikte kulüp tarihine yeni rekorlar ekledi. Süper Lig’in 6. hafta maçında Eskişehir’de konuk ettiği Hatayspor’u ikinci yarıda Bruno Paz’ın tek golüyle deviren yeşil-beyazlılar, hem maç fazlasıyla yeniden zirveye otururken, hem de bu sonuçla tarihi bir rekora daha imza attı. Anadolu Kartalı kulüp tarihinde ilk kez 6 maç üst üste gol yememe serisini yakaladı. Süper Lig’de 2022-2023 sezonunda ilk 6 haftada aldığı 4 galibiyet ve 2 beraberlik sonucu 14 puan toplayan Anadolu Kartalı, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. İlhan Palut’un ekibi, Süper Lig'de bu sezon oynadığı ilk 6 maçta da gol yemedi. Konyaspor böylece kulüp tarihinin en uzun süre gol yememe serisini yakalamış oldu.

 

HATAYSPOR maçında da ağlarında gol görmeyen yeşil-beyazlılar, 36 yıllık rekoru kırdı. Konyaspor, 1986'da Trabzonspor'dan sonra Süper Lig'in ilk 6 haftasında gol yemeyen ilk takım olarak tarihe geçti. Öte yandan Hatayspor karşısında kazanan arabam.com Konyaspor, puan rekorunu da kırdı. Yeşil-beyazlı ekip, Hatayspor’u tek golle geçerek 6. haftayı 14 puanla tamamladı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Süper Lig tarihinde 6. haftalar itibari ile en yüksek puanına ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Anadolu Kartalı, daha önce 6. haftada en çok 12 puan almıştı. Bu önemli başarı da geçen sezon Teknik Direktör İlhan Palut ile gelmişti.

 

AYRICA Konyaspor, Medaş Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’ndaki zemin çalışmaları nedeniyle iç saha maçlarını oynadığı Eskişehir’de perdeyi Hatayspor galibiyetiyle kapatırken, 3 maçta 7 puan elde etti. Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’ndaki zemin yenileme çalışmaları nedeniyle Süper Lig’in 2. haftasında Başakşehir’i Eskişehir’de ağırlayan ve rakibi ile golsüz berabere kalan Anadolu Kartalı, iki hafta sonra oynadığı maçta Fenerbahçe’yi Muhammet Demir’in ikinci yarıda kaydettiği mükemmel golle mağlup etmeyi başarmıştı. Konyaspor, deplasmanda oynanacak Galatasaray maçı sonrasında lige verilecek milli aranın ardından Ümraniyespor ile evine dönüş yapacak. Yeşil-beyazlı ekip ayrıca oynadığı son 4 Süper Lig maçının 3’ünde de 1-0’lık skorla sahadan galip ayrıldı. Konyaspor, söz konusu 3 maçlık süreçte Fenerbahçe’yi, Giresunspor’u ve son olarak Hatayspor’u 1-0’lık skorlarla mağlup etmeyi başardı. Konyaspor, geçen sezon da 6 kez 1-0’lık skorla galip gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.