Rıza Çalımbay: “Yeter ki camia olarak bundan sonra daha iyi kenetlenelim…”

Rıza Çalımbay: “Yeter ki camia olarak bundan sonra daha iyi kenetlenelim…”
Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kesinlikle karamsar olmadığını ifade ederek, “Biz çok iyi, daha da iyi olacağız. Yeter ki başta taraftarımız olmak üzere tüm camianın takımımızı desteklemesi gerekiyor” dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, deplasmanda daha başarılı bir grafik çizdiklerini belirterek, takımının deplasman performansını değerlendirdi. Konyaspor geçen sezon ile bu sezon deplasmanda topladığı puanları kıyaslayan Çalımbay, ligin yarısında kalan 6 maçla ilgili görüşlerini paylaştı.

Kesinlikle karamsar olmadığını ifade eden Çalımbay, “Biz çok iyi, daha da iyi olacağız. Yeter ki başta taraftarımız olmak üzere tüm camianın takımımızı desteklemesi gerekiyor” dedi.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, deplasmanda daha başarılı bir grafik çizdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

“Deplasman performanslarına bakıldığında en başarılı takımlardan biriyiz. Takım geçen sezon boyunca deplasmanda sadece 9 puan toplarken, biz geride kalan haftalarda deplasmanda bu puana ulaştık. Burada bir kere bir takım başarısı var. Ama işin diğer tarafına yani kendi sahamızda oynadığımız maçlara bakıldığında Erzurumspor, Bursaspor ve son 3 maçımız Fenerbahçe, Beşiktaş, Başakşehir’e karşı oldu. 3 ihtimalli maçlardı ve baktığınızda biz bu 3 maçı da kazanabilirdik. Özellikle Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarını kazanmamız gerekiyordu. Çünkü her türlü avantaj elimize kadar geldi. Başakşehir maçında ise iki takımda istediklerini yapamadı. Rakip yakaladığı 1,5 pozisyonda golü buldu. Ve maçı kaybettik.”

“Biz kesinlikle çok karamsar değiliz. Biz çok iyi, daha da iyi olacağız. Yeter ki başta taraftarımız olmak üzere tüm camianın takımımızı desteklemesi gerekiyor” diyen Teknik Direktör Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz iyi olacağız. 1-2 sakatımız olduğu zaman sıkıntı yaşıyoruz. Jens ve Hurtado sakatlıkları, Ömer Ali ise kart cezalısı olduğu için MKE Ankaragücü maçında oynamayacaklar. Bu tabiki bizim için bir kayıp. Ne olursa olsun bizim MKE Ankaragücü maçını çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ama genel olarak lige baktığımız zaman bizim yakaladığımız iyi maçlar vardı. O maçları daha iyi sonuçlarla bitirseydik çok daha iyi yerlerde olacaktık. Oynadığımız oyunun hakkı kesinlikle burası değil. Ligde daha da yukarılarda olmamız gerekiyordu. Ama futbol ve bazen böyle sıkıntılar olabiliyor. Kalan 6 maçımız var. Biz bu 6 maçı da en iyi sonuçlarla bitireceğiz. Ben buna yürekten inanıyorum. Yeter ki camia olarak bundan sonra daha iyi kenetlenelim…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.