Şampiyonlardan TSYD Konya’ya Ziyaret

Şampiyonlardan TSYD Konya’ya Ziyaret
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Dünya Tekvando Federasyonu tarafından yılın teknik direktörü seçilen Tekvando Milli Takımımız Antrenörü Ali Şahin, Dünya Tekvando Şampiyonu Zeliha Ağrıs, Büyükler Avrupa Şampiyonu Nafia Kuş, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi’ni ziyaret etti. Şahin, tekvandonda başarı çıtasının her geçen gün arttığını belirterek, federasyon olarak 2018 yılını çok başarılı bir şekilde kapattıklarını, uluslararası arenada 564 madalya kazandıklarını söyledi

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi’ni ziyaretinde, “Bugün Tekvando'da 450 bine yakın lisanslı sporcumuz var. Amacımız aktif olarak da daha çok sporcu kazanımı elde ederek, başarı grafiğimizi üst seviyelere çıkartmak" diye konuştu.

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Tekvando Milli Takım Antrenörü Ali Şahin, 2017 yılında kadınlar 53 kilo Dünya Tekvando Şampiyonu Zeliha Ağrıs, 2018 yılında  +67 kilo Büyükler Avrupa Şampiyonu Nafia Kuş’la birlikte,  Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi’ni ziyaret etti.

Konya'da devam eden Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda yerel basının şampiyonaya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Şahin, federasyon olarak, 2018 yılını oldukça başarılı kapattıklarını belirterek, "Türkiye Tekvando Federasyonu, 2018 yılını çok başarılı bir şekilde kapattı. Uluslararası arenada 167'si altın, 136'sı gümüş ve 261'i bronz olmak üzere 564 madalya kazandı” dedi.

Şahin, 2019 yılında da aynı başarıyı sürdürerek 2020 yılında Tokyo'da yapılacak olan Olimpiyatlar için çalışacaklarını söyledi.

Bugün Tekvando'da 450 bine yakın lisanslı sporcularının olduğunu anımsatan Şahin, "Futbol ve satrancın ardından en çok lisanslı sporcusu olan federasyonuz. Amacımız aktif olarak da daha çok sporcu kazanımı elde ederek, başarı grafiğimizi üst seviyelere çıkartmak" dedi.

2018 yılında dünyada yılın Tekvando Antrenörü seçilen Ali Şahin de, yurt çapındaki sporcularla yakından bire bir ilgilendiklerini anımsatarak, "Sporcularımızı her zaman dinamik, yarın müsabaka yapacakmış gibi hazırlıyoruz. Bu anlamda da hem sporcularımız hem de antrenörlerimiz büyük özveri gösteriyorlar"  diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TSYD Konya Şube Başkanı Murat Dönmez, Şube olarak sahip oldukları spor kulübünde çok sayıda başarılı sporcularının bulunduğunu, 211'i bayan olmak üzere toplam 376 tekvandocunun bulunduğunu söyledi.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu sporculara sahip olduklarının altını çizen Dönmez, "Genç sporculara büyük önem veriyoruz. Konya'da devam eden Gençler Şampiyonasında da altın madalya hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyarette, TSYD Yönetim Kurulu Üyeleri Tolga Durmaz, Selahattin Akçakaya ve Mürsel Çetin de hazır bulundu.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.