SÜ, İslami Dayanışma Oyunları’na Ev Sahipliği Yapıyor

SÜ, İslami Dayanışma Oyunları’na Ev Sahipliği Yapıyor
Selçuk Üniversitesi, Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları’nda misafir sporculara konaklama hizmeti vermenin yanı sıra farklı branşlarda da spor tesisleriyle müsabakalara ve antrenmanlara ev sahipliği yapacak.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla düzenlenen Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları “Oyunlar Köyü”nün açılışına katıldı. Selçuk Üniversitesi, Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları’nda misafir sporculara konaklama hizmeti vermenin yanı sıra farklı branşlarda da spor tesisleriyle müsabakalara ve antrenmanlara ev sahipliği yapacak.

Bakan Kasapoğlu’nun programı kapsamında ilk olarak Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nda yer alan olimpik yüzme havuzunun açılışı gerçekleştirildi. Ardından Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nde bulunan Şemsi Tebrizi Öğrenci Yurdunda 5. İslami Dayanışma Oyunları “Oyunlar Köyü”nün açılışı yapıldı.

Açılışa Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Gülay Samancı, Selman Özboyacı, Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Taekwondo Federasyonu Başkanı, Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Şahin, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Sonrasında ise Kılıçarslan Kent Meydanı’nda düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları etkinlik tanıtım programı gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi, Müsabakalara Ev Sahipliği Yapacak

Konya’da 9-18 Ağustos 2022 tarihleri arasında yaklaşık 56 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda, 24 branşta 483 madalya için mücadele verilecek.

Selçuk Üniversitesi bu çerçevede 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda eskrim müsabakalarına, 15 Temmuz Stadyumu’nda futbol karşılaşmalarına ev sahipliği yapacak. Yüzücüler ise antrenman için Üniversitedeki yüzme havuzunu kullanabilecek. Selçuk Üniversitesi ayrıca misafir sporcuların konaklamaları için Yerleşke bünyesindeki yurtları da kullanıma sundu.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.