Süper Lig İkinciliği Daha Çok Önem Kazandı

Süper Lig İkinciliği Daha Çok Önem Kazandı
UEFA'nın Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rus ekiplerini ikinci bir karara kadar Avrupa kupalarından men etmesinin ardından ikincilik koltuğu daha çok önem kazandı.

UEFA'nın Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rus ekiplerini ikinci bir karara kadar Avrupa kupalarından men etmesinin ardından ikincilik koltuğu daha çok önem kazandı. UEFA'nın Rus takımlarıyla ilgili verdiği kararda bir değişikliğe gidilmezse Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan takım Şampiyonlar Ligi play-off turundan; ligi ikinci sırada bitiren takım ise Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan katılım sağlayacak.

Rusya men edildiği için İskoçya şampiyonu gelecek sezon direkt Şampiyonlar Ligi grubuna katılacak. Şampiyonlar Ligi galibi kendi liginden Şampiyonlar Ligi’ne giderse Ukrayna şampiyonu Şampiyonlar Ligi grubuna direkt olarak katılacak.

Türkiye şampiyonu ise Play-Off turunda en üst sıraya kayacak. İkincilik yolu Süper Lig ikincisi Şampiyonlar Ligi elemelerine 2. tur yerine 3. tur itibariyle başlayacak. Elenmesi durumunda Avrupa Ligi Play-Off turuna düşecek. Buradan da elenmesi durumunda Konferans Ligi gruplarına katılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.