Tongsir: ‘Spor Yazarlığı, Kulüp Avukatlığı Değildir’

Tongsir: ‘Spor Yazarlığı, Kulüp Avukatlığı Değildir’
Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Oğuz Tongsir, spor yazarlığının kulüp avukatlığı olmadığını belirterek, “TSYD'nin raiting, tiraj ve tıklanma uğruna kendi mesleklerini unutan bu kişilerin tutumunu tasvip etmesi asla mümkün değildir” dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir, kamuoyuna yaptığı açıklamada, spor yazarlığının kulüp avukatlığı olmadığını belirterek, “TSYD'nin raiting, tiraj ve tıklanma uğruna kendi mesleklerini unutan bu kişilerin tutumunu tasvip etmesi asla mümkün değildir” dedi.

Genel Başkan Oğuz Tongsir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ne acıdır ki son dönemlerde birkaç spor yazarının gerçek mesleklerini bir kenara bırakıp TV'lerde, gazetelerde ve youtube kanallarında bazı spor kulüplerinin bir bakıma avukatlığına soyundukları gözlemlenmektedir.

TSYD'nin raiting, tiraj ve tıklanma uğruna kendi mesleklerini unutan bu kişilerin tutumunu tasvip etmesi asla mümkün değildir.

Gerek polemiklerde gerekse hukuki süreçlerde, bu kişilerle hiçbir zaman birlikte hareket etmeyecek, 60 yıldan bu yana olduğu gibi sadece ve sadece mesleğini yapan spor yazarlarının arkasında duracaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.