Transfer Dönemi ve Tescil Süresi Yeniden Uzatıldı

Transfer Dönemi ve Tescil Süresi Yeniden Uzatıldı
Türkiye Futbol Federasyonu’nun FIFA’ya yaptığı başvurunun onaylanması üzerine ikinci transfer ve tescil süresi uzatıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun FIFA’ya yaptığı başvurunun onaylanması üzerine ikinci transfer ve tescil süresi uzatıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, 6 Şubat 2023 tarihinde FIFA’ya başvurarak, 2022-2023 futbol sezonu ikinci transfer ve tescil döneminin 18 Şubat 2023 tarihine kadar uzatıldığını bildirmişti. TFF’nin talebi üzerine FIFA ikinci transfer ve tescil dönemini yeniden uzattı.

TFF’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Federasyonumuzun talebi ve FIFA'nın onayı ile 2022 - 2023 İkinci Transfer ve Tescil Dönemi 5 Mart 2023 tarihine kadar uzatılmıştır” denildi.

TFF daha önce yaptığı açıklamada, “FIFA'nın Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın ulusal düzeyde de bağlayıcı olan düzenlemelerine uygun olarak; profesyonel futbolculara ilişkin 2022-2023 futbol sezonu ikinci transfer ve tescil dönemi maksimum 28 gün olacak şekilde 12 Ocak 2023 - 8 Şubat 2023 tarihleri arasında belirlenmişti. Ancak, ülkemizde yaşanan deprem felaketleri nedeniyle milli yas ilan edilerek 10 ilimizde OHAL kararı alınması sebebiyle; Federasyonumuz transferde olumsuzluklar yaşanmaması adına 06.02.2023 tarihinde FIFA'ya resmi bir şekilde başvuru yaparak, içinde bulunduğumuz transfer döneminin uzatılmasını talep etmiştir. FIFA ile yapılan görüşmelerde transfer döneminin 10 gün süreyle uzatılmasına ilişkin onay verildi” ifadelerine yer vermişti.

(Spor Servisi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.