TSYD Genel Başkanından Acil Reçete!

TSYD Genel Başkanından Acil Reçete!
TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapısal değişikliğinden, sporda şiddet yasasına, futbolculardan kulüplere, hakemlerden sosyal medyaya kadar acil alınması gerekenler önlemler konusunda çarpıcı açıklama ve önerilerde bulundu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapısal değişikliğinden sporda şiddet yasasına, futbolculardan kulüplere, hakemlerden sosyal medyaya kadar acil alınması gerekenler önlemler konusunda çarpıcı açıklama ve önerilerde bulundu.

Genel Başkan Tongsir, futbolda alınması gereken acil önlemlerle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Futbolda alınması gereken acil önlemler:

- Futbol Federasyonu Genel Kurul yapısı hemen değişmelidir. Üyelik için belirli kıstaslar aranmalıdır. Yıllarca hakemlik veya antrenörlük yapan biri federasyon seçimlerinde oy kullanamazken, örneğin kulüp yöneticisi olmuş benzin istasyonu sahibi birinin oy kullanması futbol adına kabul edilemez bir uygulamadır.

-Özerk denilen Futbol Federasyonu kesinlikle özerk değildir. Bağımsızlığa kavuşturulmalı, siyasetten uzak tutulmalıdır.

- 6222 sayılı sporda şiddet yasası sözde kalmıştır. Hiçbir şekilde uygulanmamaktadır. Spor mahkemeleri kurulmalıdır.

- Futbolcuların hakları koruma altına alınmalı, sendika kurulmalıdır. Anadolu'daki birçok futbolcu alacaklarını alamamakta, eli kolu bağlı şekilde beklemektedir.

- Kulüpler sezon boyunca istediği kadar Teknik Direktör alıp göndermektedir. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Kulüplere sezon boyunca en fazla 2 Teknik Direktörle çalışma şartı getirilmelidir.

- Sosyal medya futbol için büyük tehlikedir. Herkes kendi kurduğu you tube kanalında ağzına geleni söylemekte, kamuoyu oluşturmakta, toplumu galeyana getirmektedir. Devletin bir an önce sosyal medya yasası çıkarması ve yaptırımlar uygulaması şarttır.

- Süper ligde oynayabilmek için kulüplere bazı şartlar getirilmelidir. ( Antrenman sahası, sosyal tesis, stadyum, bütçede mali denge gibi) Her önüne gelen parayı bulunca süper lige yükselmemelidir.

- Hakemlerin kendilerini geliştirmedikleri görülmektedir. Senede bir defa göstermelik seminerler yerine her ay kurslar düzenlenmeli, hakemlere pozisyonlar defalarca izletilmeli, gerekirse yurt dışından hakem hocaları getirilmeli, uygulamalı dersler verilmelidir.”

“TSYD Olarak Düğmeye Bastık”

Öte yandan Genel Başkan Tongsir, başka bir paylaşımında ise “Kim ne tedbir alacak bilmiyoruz ama biz TSYD olarak düğmeye bastık. (TSYD Genel Merkez) Yönetim Kurulumuz, sosyal medyada bazı kulüplerin amigosu gibi davranan, rakip takımı ve hakemleri yerden yere vuran meslektaşlarımız için yaptırımlar uygulamayı kararlaştırdı. Bundan böyle kulüplerin avukatlığına soyunduğu tespit edilen gazeteciler belirli süre müsabakalara akredite edilmeyecek, stadyumlara alınmayacak” ifadelerine bulundu.

“(Şahsi Düşüncem) Alelacele Alınmış Duygusal Bir Karar”

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu’nun tüm liglerdeki maçları ertelemesini alelacele alınmış duygusal bir karar olarak gördüğünü kişisel düşünce olarak paylaşan Oğuz Tongsir, “Bu hafta maçların ertelenmesini, alelacele alınmış duygusal bir karar olarak görüyorum. Zanlılar hapiste. Bir hafta oynamamakta ne değişecek? Federasyon kalıcı tedbirler almalı, her zamanki gibi günlük düşünmemeli. Bu olayda üç kuruşa top oynayan ve haftayı boş geçirecek olan 2.ligdeki futbolcunun suçu ne? Hem yurt dışındaki mercilere ( Biz bu işi beceremiyoruz) mesajı vermeye gerek var mıydı? Not: Bu TSYD'nin değil, benim kişisel düşüncemdir” değerlendirmesini yaptı.

(Haber Kent)

13aralk-oguz-tongsir-tsyd-genel-baskan2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.