“Türk boksörlerinin olimpiyat yolunda ayak sesleri”

“Türk boksörlerinin olimpiyat yolunda ayak sesleri”
Boks Antrenörü Ziya Ak: “Boks Federasyonu Başkanı Sayın Eyüp Gözgeç, altyapıya önem veriyor. Türk boksörleri Olimpiyat yolunda ayak seslerini duyurmaya başladı. Şu an altyapıdan gelen tamamı Türk sporcularımızın bu bayrağı kürsünün en üst zirvesine taşıyacağına inanıyoruz”

Boks Antrenörü Ziya Ak, “Boks Federasyonu Başkanı Sayın Eyüp Gözgeç, altyapıya önem veriyor. Türk boksörleri Olimpiyat yolunda ayak seslerini duyurmaya başladı. Şu an altyapıdan gelen tamamı Türk sporcularımızın bu bayrağı kürsünün en üst zirvesine taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

Boks antrenörü ve spor yazarı Ziya Ak, Boks Federasyonu’nun yeni yapılanmasını değerlendirdi. 

Ak, Federasyonun sağlıklı işleyen bir mekanizma yönetimini kurduğunu ve yarışmalara katılacak sporcu altyapısının tamamını Türk sporcu kadrosundan oluşturduğu için Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’i desteklediğini bildirdi.

Ak, “Boksta eski federasyon başkanları yurt dışından transfer ettikleri sporcuları vatandaş yapıp onlardan istifade ederek başarı alıyorlardı. Şu an ise Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, göreve geldiği günden bu yana boks federasyonuna ivme kazandırmıştır” diye konuştu.

“ALTYAPIYA ÖNEM VERİYOR”

“Sayın Eyüp Gözgeç altyapıya önem veriyor” ifadelerini kullanan Ak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tamamı Türk sporcu kadrosu ile dünyanın en iyi antrenörlerinden istifade ediyor, yasal çerçeve içerisinde Türk boksunun ivme kazanması ve gelişmesi için yasal çerçeve içerisinde her türlü meşru yolu deniyor ve destekliyor. 

Bu bayrak yarışında ilk başarı yabancı ve Türk sporcular ile başladı. Şu an ise altyapıdan gelen tamamı Türk sporcularımızın bu bayrağı kürsünün en üst zirvesine taşıyacağına inanıyoruz. Özellikle Gençler U 22'de yarışan sporcular şu anda tabiri caizse ayak seslerini duyurmaya başladı. Bu gençler önümüzdeki olimpiyatlarda olimpiyat vizesi alacak ve madalyanın rengi bilinmemekle beraber ilk üçe girerek Türkiye'yi en güzel şekilde temsil edecekleri inancındayım.”

Ak, bu başarının temelinde devletin bir kuruş parasını boşa harcamak istemeyen, milli ve manevi değerlere önem veren memleket sevdalısı Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç’in gayret ve desteklerinin yattığını savundu.

Ak, şöyle devam etti:

“Bölge Boks Milli Takım antrenörlerimiz den Ahmet Gündüz ile yaptığımız bir sohbette Tuğrul Han Erdemir Avrupa, Dünya Gençler şampiyonu ve Akdeniz Oyunları birincisi olan boksörümüzü örnek vererek ‘Bu sporcumuz da olimpiyatlara vize alarak olimpiyat derecesi alacağı inancındayım.  Bunun yanı sıra sürpriz yapabilecek olimpiyatlarda derece yapacak kapasitede bayan sporcularımız da var’ dedi. Bu da bize Türk boksörleri Olimpiyat yolunda ayak seslerini duyurmaya başladığının göstergesidir.

Boks Federasyonu’nun önümüzdeki yapılacak olan olimpiyat oyunlarında bayanlar ve erkekler kategorisinde ülkemize madalya getirtecek federasyonlar arasına gireceği sinyallerini vermektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.