Umudumuzu Koruyalım!

Umudumuzu Koruyalım!
Süper Lig’in 28.haftasında yarın deplasmanda Pendikspor’la karşılaşacak Anadolu Kartalı, İstanbul’da kendisi gibi düşme hattında yer alan rakibi karşısında puan ya da puanlar alarak umudunu korumak istiyor.

Tümosan Konyaspor, yarın deplasmanda Pendikspor karşısında galibiyet arayacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig’in 28. haftasında yarın kendisi gibi düşme hattında yer alan Pendikspor ile karşı karşıya gelecek. Pendik Stadyumu’nda oynanacak kritik mücadele saat 13.30’da başlayacak.

Süper Lig’de 28 puanla 18. sırada yer alan Konyaspor, 26 puanlı Pendikspor karşısında puan ya da puanlar için mücadele edecek. Yeşil-beyazlılar, 6 puan değerindeki mücadeleden en az beraberlik çıkararak hem umudunu artırmak hem de rakibini puan cetvelinde altında tutmaya çalışacak.

Karşılaşmayı Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk yönetecek. Murat Tuğberk Curbay ve Mehmet Akıncı yardımcı hakem olarak görev yapacak. Konyaspor hazırlıklarını bugün tamamladı ve öğleden sonra havayoluyla İstanbul’a giderek kampa girdi.

Anadolu Kartalı’nda cezalı futbolcu bulunmazken, hafif sakatlıkları bulunan Adil Demirbağ ve Cebrail Karayel’in durumları maç gününde belli olacak. Pendikspor’da ise sarı kart cezalısı Alpaslan Öztürk ve Welinton forma giyemeyecek.

Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, zorlu 90 dakika öncesinde futbolcularına uyarılarda bulunuyor. Tecrübeli çalıştırıcı, "Kupada istediğimiz oyunu sergileyemedik. Artık o maçı kafamızdan atacağız. Önceliğimiz lig. Bunu unutmamanızı rica ediyorum. Bu nedenle tek bir puanın bile önemi çok büyük. Pendikspor karşısında hata yapma lüksümüz yok. Ligde kalma yolunda ciddi bir rakipli oynayacağız. Herkes en iyi şekilde mücadele edecek. İyi bir oyunla kazanarak, Beşiktaş yenilgisiyle üzdüğümüz taraftarımızı sevindirelim” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Ayrıca Konyaspor'da yönetim kurulu, takımın motivasyonunu yükseltme adına çalışmalarına devam ediyor. Yönetimin, kritik mücadeleye kadar futbolculara bir ödeme daha yapacağı öğrenildi. Göreve geldikleri günden bu yana hem kendi içinde hem de dışarıdan gelen desteklerle maddi kaynak oluşturan yönetim kurulu, yapacağı ödemelerle birlikte takımın Pendikspor karşısında daha farklı bir görüntü ortaya koyacağına inanıyor.

Öte yandan yeşil-beyazlı ekip, düşme hattını yakından ilgilendiren sezonun en kritik maçında Pendikspor’a tarihinde ilk kez konuk olacak. Anadolu Kartalı, bu sezon en üst ligde boy gösteren rakipleri arasında sadece Galatasaray (4B, 19M) ve Rizespor’u (9B, 6M) dış sahada mağlup edemedi.

Rakip Pendikspor, bu sezon ikinci kez farklı teknik direktörlerle Konyaspor’a rakip olacak. Söz konusu süreçte sezonun ilk yarısındaki maça yeni teknik direktörü Ivo Vieira ile çıkan Pendikspor, yarınki maça da yeni teknik patronuyla çıkacak. Pendikspor'un başında ilk maçına Konyaspor karşısında çıkacak olan İbrahim Üzülmez, Süper Lig'de bin 314 gün sonra takım çalıştıracak. Teknik direktörlük kariyerine Elazığspor'u çalıştırarak başlayan Üzülmez; Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Rizespor, Bursaspor, Ankaragücü ve Eyüpspor'da çalıştı. Üzülmez'in Süper Lig'de 40, 1.Lig'de ise 87 maçlık geçmişi bulunuyor. 2015-2016 ve 2016-2017 sezonlarında Gençlerbirliği'ni çalıştırdığı dönemde Konyaspor'a iki kez rakip olan Üzülmez, bu maçlardan 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik etti. Üzülmez, yaklaşık bin 314 gün sonra Süper Lig'de bir maçta saha kenarında yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.