VIP BASIN “IN” YEREL BASIN “OUT”

VIP BASIN “IN” YEREL BASIN “OUT”
İŞGÜZARLAR “VIP BASIN” UYGULAMANIZI SAYIN CUMHURBAŞKANI DUYMASIN! Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour Of Turkey) 54’üncüsünün başladığı Konya’da Organizasyon yetkililerinin, yaygın basından ve yurtdışından gelen basın mensuplarının “VIP” statüsüne alınıp, Konya basınının “VIP” dışında tutulması uygulaması tepki çekti.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (Tour Of Turkey) 54’üncüsünün başladığı Konya’da Organizasyon yetkililerinin, yaygın basından ve yurtdışından gelen basın mensuplarının “VIP” statüsüne alınıp, Konya basınının “VIP” dışında tutulması uygulaması tepki çekti.

Basında böyle bir ayrımcılık yapılamayacağı ve Konya’da “VIP Basın” uygulamasını gerçekleştiren Organizasyon yetkililerinin, bu yanlıştan bir an önce vazgeçmeleri ve diğer şehirlerde de aynı durumun yaşanmaması gerektiği belirtildi.

Organizasyon öncesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından gelen talepler doğrultusunda akredite listelerinin oluşturulduğu ve organizasyon yetkililerine ulaştırıldığı öğrenilirken yine Konya’da bir otelde gerçekleştirilen lansman toplantısında da yarışları takip edecek ve kentte görev yapan yayın-yerel basın çalışanları “görev kartlarını” alamadı. Lansman toplantısında Organizasyon ekiplerine “akredite” talebini yineleyen ve bilgi güncellemesi yapan Konya’daki yaygın ve yerel basın mensupları, Organizasyon görevlilerinin, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’u startının verileceği Mevlana Meydanı’nda program öncesi “görev kartlarını alabilecekleri” ifade edilmesi üzerine yarışların startının verileceği bir sonraki günü bekledi.

54’üncü Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun başlangıcı olan Konya-Konya etabı, Mevlana Meydanı’nda dün Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanlığı Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı’nın damalı bayrağı sallamasıyla 20 ülkeden, 138 bisikletçinin yarışa başlamasının ardından görev yapacak yerel basın mensupları “görev kartları”nı alamadığı gerekçesiyle organizasyon görevlilerine müracaat etti.

Mevlana Meydanı’nda organizasyon masasında, akredite kartlarının çıkmadığını öğrenen Konya’da görev yapan basın mensupları, TSYD’nin girişimleri sonucu, yarışların Konya etabının “finish” bölümünü takip edebilmeleri için kartlarını aldı. Konya’da görev yapan yaygın ve yerel basın mensupları  ise yarışların Konya etabının “finish” alanında “VIP Basın” için ayrılan alanda görev yapmalarına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Organizasyon yetkililerinin “VIP Basın” uygulamasıyla yurtiçi ve dışı basın mensuplarının, “turkuaz” renkli tişört, mont, çanta ve kartlarıyla görevlerini rahatça yapabilmeleri için her türlü imkan sağlandığı öne sürülürken, Konya’da görev yapan yaygın ve yerel basın mensuplarının ayrıma tutulması tepki çekti.

Basının tek olduğu ve görevinin kamuoyunun sesi olduğu ifade edilirken, Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışlarında da “VIP” ve “VIP olmayan” şeklinde bir ayrıma tabi tutulamayacağının anımsatıldığı Organizasyon yetkililerinin bu tutum ve uygulaması “ayrımcılık” olarak değerlendirildi.

“VIP Basın” uygulamasıyla Konya’da görev yapan basın mensuplarına bunu reva görenlerin;  dünya’da Cumhurbaşkanlığı adına düzenlenen tek yarış olan Tour Of Turkey’in  başlamasıyla ilgili olarak bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Spor insanlığın ortak dilidir. Spor turnuvaları da farklı renklerden, farklı inançlardan, farklı kültürlerden insanları biraraya getirerek dünya barışına büyük katkılar sunar. Bu yıl büyük mütefekkir ve mutasavvıf Hz. Mevlana’nın şehri Konya’dan başlayacak yarışa katılacak bütün sporcularımıza başarılar diliyorum” mesajını iyi anlamaları gerektiği anımsatıldı.

-SAYIN CUMHURBAŞKANI BU UYGULAMANIZI DUYMASIN!

Konya’da görev yapan bazı basın mensupları; Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Konyalı olan Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın basına verdiği önemi ve hassasiyeti bildiklerini, basında ayrımcılığa asla müsaade etmeyeceklerine inandıklarını ifade ettiler.

Organizasyon yetkililerinin, yaygın basından ve yurtdışından gelen basın mensuplarının “VIP” statüsüne alınıp, Konya basınının “VIP” dışında tutulmasının ayrımcılıktan başka bir şey olmadığı, Konya’da “VIP” uygulamasını gerçekleştirenlerin bu uygulama ve yanlıştan biran önce vazgeçmeleri gerektiği dile getirildi.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya programlarında bile böyle bir uygulamayla bugüne kadar karşılaşılmadığı vurgulandı.   

14 EKİM’DE İSTANBUL’DA SONA ERECEK

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun 54'üncüsü Konya’dan başladı ve sırasıyla Alanya-Antalya, Fethiye-Marmaris, Marmaris-Selçuk, Selçuk-Manisa, Bursa-İstanbul etaplarıyla devam edecek, 14 Ekim’de ise İstanbul’da sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.