TÜRSAB Konya, İran Batı Azerbaycan Bölgesi’nden Ziyaretçilerini Ağırladı

TÜRSAB Konya, İran Batı Azerbaycan Bölgesi’nden Ziyaretçilerini Ağırladı
Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yılı Anma Törenlerine katılmak için Konya’ya gelen İran Batı Azerbaycan Bölgesi Urumiye Kültür Turizm Müdürü Dr. Safari Morteza ve beraberindekiler, TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan’la bir araya geldi.

Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yılı Anma Törenlerine katılmak için Konya’ya gelen İran Batı Azerbaycan Bölgesi Urumiye Kültür Turizm Müdürü Dr. Safari Morteza, Yardımcısı Dr. Heydari Reza ve Bölge Seyahat Acentaları Başkanı Fatemeh Sheykhpour, TÜRSAB Konya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan’la bir araya geldi.

Özdal Karahan, TÜRSAB Konya BTK yönetim kurulu üyeleri ve Konya’daki seyahat Acentaları yöneticilerinin katıldığı toplantıda, her iki ülke arasında turizmdeki iş birliği geliştirilerek, karşılıklı turlar düzenleneceği bildirildi.

TÜRSAB Konya BTK Başkanı Özdal Karahan, “İran Urumiye şehriyle Konya arasında turizm işbirliğini geliştirmek için şehrimize davet ettiğimiz İran Batı Azerbaycan Bölgesi Urumiye Kültür Turizm Müdürü Dr. Safari Morteza, Yardımcısı Dr. Heydari Reza ve Bölge Seyahat Acentaları Başkanı Fatemeh Sheykhpour’a teşekkür ediyoruz. Seyahat acentelerimizle birlikte düzenlediğimiz ve verimli geçen toplantı sonunda iki şehir arasında işbirliğimizi geliştirerek, turizmde bir hareket sağlanacaktır. İran’ın Urumiye şehrinin Hz. Mevlana ve Hz. Şems’e karşı özel bir ilgileri vardır. Şehrimizle ve Urumiye şehrinin turizmdeki destinasyonlarını geliştirecek bir potansiyeli de vardır. Pazar anlamında da bir canlılık oluşacaktır. Her iki şehrimizi de bu işbirliği hayırlı olsun” dedi.

“Konyalıları Davet Ediyorum”

İran Batı Azerbaycan Bölgesi Urumiye Kültür Turizm Müdürü Dr. Safari Morteza ise, “1800 yıllık tarihi değerleriyle,23 peygamberi olan ve değişik kültürlerin bir araya geldiği şehrimiz Urumiye ile Konya arasında turizmdeki işbirliğini geliştirmek bizleri mutlu edecektir. Sizde bizde turist getirerek, şehirlerimizin tarihi ve turistik değerlerini tanıtarak iki ülke arasında turizmimizi gelişimine katkı vereceğiz. Turizmde iş birliğimizi geliştirmemiz sayesinde ekonomik olarak hareketlilik sağlanacaktır. Hz. Mevlana ve Hz. Şems bizim için önemlidir. Hz. Mevlana’nın şehrinde yaşamak büyük bir şereftir. Konyalıları davet ediyorum. Geleceksiniz, göreceksiniz. Gözümüz yolda, Konyalıları bekliyoruz.”

“İki Şehir Arasındaki Dostluk Güçlenecek”

İran Batı Azerbaycan Bölge Seyahat Acentaları Başkanı Fatemeh Sheykhpour ise Konya’nın bizde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, “Şehrimizde 125 seyahat acentemizle çalışıyoruz. Sizleri misafir etmekten karşılıklı iş birliğini geliştirmekten mutlu oluruz. Konya, Hz. Mevlana ve Hz. Şems bizim çok değerli ve önemlidir. Konya’nın bizde ayrı bir yeri vardır. Urumiye şehrimizin tarihi ve turistik değerleri meşhurdur. Gastronomi içinde oldukça önemli bir yer. Ayran aşımız oldukça ünlüdür. Bunun yanında sağlık turizmi alınanda kaplıcalarımız var. Türkiye’ye göre çok ucuzdur. Şehrimizin tarihini, turistik değerlerini görmek ve yaşamak için Konyalıları davet ediyorum. Sizlerle gerçekleştireceğimiz turizmdeki iş birliği sayesinde iki şehir arasındaki dostluk güçlenecek ve ekonomilerimiz de bir hareket gelecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Özdal Karahan’a Dr. Safari Morteza bir hediye verirken, Karahan’da Dr. Morteza’ya bir plaket takdim etti.

TÜRSAB Konya B.T.K. Yönetim kurulu üyeleri de İran Batı Azerbaycan Bölgesi Urumiye Kültür Turizm Müdürü Yardımcısı Dr. Heydari Reza’ya ve İran Batı Azerbaycan Bölge Seyahat Acentaları Başkanı Fatemeh Sheykhpour’a birer plaket takdiminde bulundular.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.