Afrin’de şehit olan her bir askerimiz için fidan dikildi

Afrin’de şehit olan her bir askerimiz için fidan dikildi
Afrin Şehitlerimizin adı Bozkır’da yaşatılacak. Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikte Afrin’de şehit olan her bir askerimiz için fidan dikildi.

Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikte Afrin’de şehit olan her bir askerimiz için fidan dikildi.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra başlayan etkinlikte konuşan Bozkır Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Osman Tugay, “Yüksekokul olarak bugün vatanımız ve milletimiz için şehit olmuş Mehmetçiklerimiz için fidan dikimi etkinliği gerçekleştiriyoruz. Vatanımızın bütünlüğü için 68 gün önce askerlerimizin harekata giderken yapmış olduğu konuşmalar, ulusa güven düşmana korku vermiştir. ‘Askerlerimize hedefiniz nedir?’ sorularına verilen cevapta ‘Hedefimiz Kızılelma, ailelerimiz bizim için dua etsin bu bize yeter’ dediler. Aziz şehitlerimiz, vatan için gözlerinizi kırpmadan canlarınızı feda ederek makamların en yücesine eriştiniz. Kalbinizde taşıdığınız vatan, millet ve bayrak sevgisiyle gösterdiğiniz cesaret, kahramanlık ve fedakarlık hiç bir zaman unutulmayacaktır. Bozkır Meslek Yüksekokulu olarak bizlerde Başta Afrin harekâtında Şehadet mertebesine ulaşmış olan 51 şehidimiz olmak üzere Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve vatanın bağımsız bütünlüğü için şehit olmuş askerlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Bozkır Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı konuşma ve şiirlerin okunmasından sonra Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet tarafından şehitler ve gaziler için dua edildi.

Etkinliğe katılan protokol üyeleri, üniversite öğrencileri, akademik personel ve vatandaşların katılımı ile fidan dikilecek alana şehitler için tekbirler ve sloganlar atılarak geçildi.

Katılımcılar, Afrin’de şehit olan 51 askerimiz için fidan dikti.

Program sonunda helva ikramında bulunulmasının ardından Bozkır Orman İşletme Şefliği tarafından katılımcılara ağaçtan kuş yuvası hediye edildi.

Etkinliğe Bozkır Kaymakamı Emre Öztürk, Bozkır Belediye Başkan Vekili Ahmet Keleş, Bozkır Savcısı Emre Güneş, Bozkır Emniyet Amiri Ramazan Arlı, Fen Bilimleri Enstitüsü Md. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erdoğan, Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet, AK Parti İlçe Başkanı Memduh Çelmeli, MHP İlçe Başkanı Ata Küçükduran, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.