Altay: ‘Kavuğu ve Kaftanı Giydikten Sonra Heyecan Bastı’

Altay: ‘Kavuğu ve Kaftanı Giydikten Sonra Heyecan Bastı’
Çetin Altay, “Beni buna layık gördüğünüz için herkese çok teşekkür ederim. Benim için gerçekten büyük bir onur. Buraya geldikten sonra başka bir heyecan bastı beni, bu kavuğu giydikten sonra bu kaftanı giydikten sonra tespihi elime aldıktan sonra” dedi.

Uluslararası Nasreddin Hoca şenliklerinde son olarak temsili Nasreddin Hoca’yı canlandıran Çetin Altay, “Beni buna layık gördüğünüz için herkese çok teşekkür ederim. Benim için gerçekten büyük bir onur. Buraya geldikten sonra başka bir heyecan bastı beni, bu kavuğu giydikten sonra bu kaftanı giydikten sonra tespihi elime aldıktan sonra.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 64. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği başladı.

64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri kapsamında ilk olarak gün içerisinde büyük heyecana sahne olan eşek yarışları düzenlendi. Şenlikler daha sonra Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi önünde yerel halk oyunları gösterilerinin yapılması ve bu yılki temsili Nasreddin Hoca’yı canlandıran Çetin Altay’ın şenliğe çağrılması ile başladı. Buradan mehter takımı, protokol ve halkın katılımıyla şenlik korteji eşliğinde Yeniköy Mahallesi'ne geçilerek “Göle Maya Çalma Töreni” gerçekleştirildi.

“Benim İçin Gerçekten Büyük Bir Onur”

Cumhuriyet Meydanı’nda şenliklerin resmi açılış töreninde konuşan ve son olarak temsili Nasreddin Hoca’yı canlandıran Çetin Altay, “Beni buna layık gördüğünüz için herkese çok teşekkür ederim. Benim için gerçekten büyük bir onur. Buraya geldikten sonra başka bir heyecan bastı beni, bu kavuğu giydikten sonra bu kaftanı giydikten sonra tespihi elime aldıktan sonra. İnşallah seneler boyu devam edecek bu festivale arkalarda olmak için bile gelmeye razıyım. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şenlik kapsamında uluslararası alanda düzenlenen karikatür ve resim yarışmalarında dereceye girenlere protokol mensupları tarafından ödülleri takdim edildi.

Akşehir’de 10 Temmuz’a kadar devam edecek 64. Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliği kapsamında; konserler, tiyatrolar ve birçok alanda sanatsal etkinlik düzenlenecek. Etkinliklerle Akşehir ile Nasreddin Hoca’nın ulusal ve uluslararası alanda daha çok tanıtılması hedefleniyor.

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.