Ay: “Alt Gelirlileri Ev Sahibi Yapacağız’ Sadece Sloganda Kalmamalı”

Ay: “Alt Gelirlileri Ev Sahibi Yapacağız’ Sadece Sloganda Kalmamalı”
MHP Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay, belediye öncülüğünde kurulan ve bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek konut yapı kooperatifiyle ilgili “Alt Gelirlileri Ev Sahibi Yapacağız” söylemlerinin sadece sloganda kalmaması için 2 bin 400 lira olan en düşük aidatın, asgari ücretli çalışanların durumları da göz önüne alınarak ödeme planının yeniden belirlenmesi gerektiğini bildirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay, Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan ve bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi’yle ilgili “Alt Gelirlileri Ev Sahibi Yapacağız” söylemlerinin sadece sloganda kalmaması için 2 bin 400 lira olan en düşük aidatın, asgari ücretli çalışanların durumları da göz önüne alınarak ödeme planının yeniden belirlenmesi gerektiğini kaydetti.  

Meram’da yapılacak ve 846 daireden oluşacak konutların hayırlı olmasını dileyen Başkan Ay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aksinne Evleri Konut Yapı Kooperatifi hiç şüphesiz bölgemiz ve Aksinne Mahalle’mizin çehresini tamamen değiştirecek bölgeyi cazibe merkezi haline getirecektir. Ancak alt gelir gurubundan bahsedilirken kooperatif 3+1 dairelerden oluşturulmuş, en düşük aidatı 2 bin 400 lira olarak belirlenmiştir.

Konya’mızda birçok örneği olan belediye önceliğinde kurulan kooperatiflerde sosyal belediyecilik unutulmuş, ‘alt gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız’ söylemleri sadece sloganda kalmıştır.

Meram Belediye’miz asgari ücretin bin 600 lira olduğu ülkemizde, alt gelir gurubunu sadece slogan yapmamalı alt gelir gurubuna göre yeniden bir ödeme planı çalışması yapmalı.

Bölgemize ve 846 daire sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

Meram’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında belediye öncülüğünde gerçekleştirilen Aksinne Evleri projesi kapsamında orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlar için düşünüldüğü açıklanmıştı. 846 daireden oluşan, tamamı 3+1 olan konutlar, 147 metrekare ve 167 metrekare seçenekleri ile satışa sunuluyor. 30 Ekim tarihinde başlayan başvurular 9 Kasım günü son bulacak.

Meram Belediyesi tarafından 12 Kasım günü kesin kayıtların yapılacağı ardından temeli atılacağı duyurulan Aksinne Evleri’yle ilgili “Meram’da evi olsun isteyen herkes” sloganıyla bu projeye katılmaya davet edilmişti.

 

 

(Mürsel Çetin - Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.