Bektaş: “Engelsiz bir Türkiye’yi birlikte oluşturabiliriz”

Bektaş: “Engelsiz bir Türkiye’yi birlikte oluşturabiliriz”
Engelliler Haftası dolayısıyla CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, parti yönetimiyle birlikte Altınokta Körler Derneği Konya Şubesi’ni ziyaret etti. Bektaş, Dernek Başkanı Mehmet Ali Şahin’le bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Engelliler Haftası dolayısıyla Altınokta Körler Derneği ziyaretinde, “Engelli kardeşlerimizle aramızdaki tüm engelleri kaldırarak, engelsiz bir Türkiye’yi birlikte oluşturabiliriz. Engelsiz bir Türkiye mümkündür. Evrensel standartlarda eşit yurttaşlık ilkesiyle bir sistem kurularak engelli kardeşlerimiz haklarına kavuşturulur. CHP olarak bunun için elimizden geleni yapmaktayız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Altınokta Körler Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Derneğimiz kamu yararına çalışan bir dernek olup, üye sayımız 150. Üyelerimize yönelik bilgisayar ve Braille alfabesi eğitim kursları düzenliyoruz. Bu kurslar sayesinde üyelerimiz okumayı öğreniyorlar. Derneğimize gelir amaçlı oyuncak bebek ve maske üretimi yapıyoruz. Özellikle maske ihtiyacı olanların taleplerini karşılayabiliriz. Şehrimizin yöneticilerinden ve kurumlarından talebimiz, bizleri yardımcı olması ve destek vermesidir” diye konuştu.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ EŞİT ŞARTLARA KAVUŞTURULMALI”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş ise engellilerin eşit şartlara kavuşturulması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerin sorunları hakkında bilgi almak için ziyaretinize geldik. Engelli kardeşlerimizle aramızdaki tüm engelleri kaldırarak, engelsiz bir Türkiye’yi birlikte oluşturabiliriz. Engelsiz bir Türkiye mümkündür. Evrensel standartlarda eşit yurttaşlık ilkesiyle bir sistem kurularak engelli kardeşlerimiz haklarına kavuşturulur. CHP olarak bunun için elimizden geleni yapmaktayız. Sosyal Hukuk Devleti anlayışında bütün vatandaşlarımızla birlikte engelli kardeşlerimizde eşit olarak anayasal haklara sahiptir. Engellilere acıyarak bir şeyler verildiği bir ülke olmak istemiyoruz.  Eşit yurttaşlık ilkesi doğrultusunda bütün engelli kardeşlerimiz eşit haklara sahip olunması gerçekleştirilmelidir. Biz bu anlamda elimizden katkıyı vermeye devam edeceğiz. CHP iktidarında sosyal hukuk devleti anlayışıyla hareket ederek, bütün engelli kardeşlerimizin eşit haklarından yararlanması sağlayacağız.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.