Beyşehir’den Gölcük’e Atanmıştı

Beyşehir’den Gölcük’e Atanmıştı
Yaklaşık 1 yıl önce Beyşehir Kaymakamlığı görevinden Gölcük Kaymakamı olarak atanan Yusuf Özdemir’e Valilik önünde resmi cenaze töreni düzenlendi.

Yaklaşık 1 yıl önce Beyşehir Kaymakamlığı görevinden Gölcük Kaymakamı olarak atanan Yusuf Özdemir’e Valilik önünde resmi cenaze töreni düzenlendi.

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir için bugün Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un katılımlarıyla Valiliğimiz yerleşkesinde Resmi Cenaze Töreni düzenlendi.

Merhum Kaymakam Özdemir’in naaşının polis mangası tarafından cenaze aracından alınarak kalafata yerleştirilmesi sonrası cenaze töreni başladı.

Gerçekleştirilen resmi tören; saygı duruşu ve Merhum Kaymakam Yusuf Özdemir’in özgeçmişinin okunması ile devam etti.

Başsağlığı dilekleriyle sözlerine başlayan Vali Yavuz yaptığı konuşmasında, “Merhum Kaymakamımıza son görevimizi yapmak üzere bir aradayız. Bir mülki idare amiri, bir kaymakamı kaybetmekten çok bir kardeşimi kaybetmenin derin acısı ve üzüntüsü içerisindeyim. Konuşmanın bir hayli zor olduğu bu süreçte, böylesine güzel bir insanı, imanlı, ihlaslı, vatan sevdası ile dolu bir kardeşimize bu konuşmayı yaparak onu hak ettiği şekilde uğurlamak elbette bu şehrin valisi ve onun en yakın çalışma arkadaşı olarak bir görev olduğunu düşünüyorum. Geçmişinden bugüne vatan sevdalısı, idealist, hayalleri olan, hastalık sürecinde bile önümüzdeki süreçte yapabileceklerini hayal eden, çalışma azminden ve ülke sevdasından hiçbir şey kaybetmemiş bir meslektaşımız olarak evlatlarına güzel bir miras bıraktı. Kardeşimize de hak vaki oldu ve ebedi âleme uğurluyoruz. Rabbim rahmetiyle muamele etsin, biz kendisinden razıydık Allah’ta kendisinden razı olsun. Özellikle kıymetli eşi ve evlatları, buradan gururla, onurla, başları dik olarak bu dünyayı ve bu dünya hayatını bitirip gerçek âleme giden kardeşimizi her daim dualarla yâd etsinler. Eş ve baba olarak da gurur duyun. Babanız bu ülkeye hizmet etti. Şerefiyle haysiyetiyle de ömrünü tamamladı” dedi.

Hastaneden müdahale edilmeye başlandığını öğrendiği andan itibaren Merhum Kaymakam Özdemir’in yanında olduğunu belirten Vali Yavuz, “Hekimlerimiz tüm müdahaleleri yaptılar. Hak baki olunca yapacak bir şey olmuyor. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin, Rabbim böylesine vatansever evlatları bu topraklardan eksik etmesin. Bu vatana hizmet eden kardeşlerimizin sayısını artırsın. Rabbim inşallah cenneti ile mükafatlandırsın, makamı Âli olsun. Kıymetli kardeşime bir kez daha rahmet diliyorum. Siz değerli eşine ve pırıl pırıl evlatlarına sabırlar temenni ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız, bu son uğurlama gününde acımızı paylaştığınız ve dualara katıldığınız için de siz değerli kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.

İl Müftüsü Sinan Cihan’ın yaptığı duanın ardından merhum Kaymakam Yusuf Özdemir’in naaşı, polis mangası ile cenaze aracına taşındı.

Merhum Kaymakam Yusuf Özdemir’in naaşı öğle namazına müteakip Gölcük Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası dualar eşliğinde memleketi Samsun’a uğurlandı.

Törene, merhum Kaymakam Yusuf Özdemir’in ailesinin yanı sıra Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysal Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Harun Özgür Yıldızlı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kurum müdürleri, ve valilik personeli katıldı.

Haber Kent olarak merhum Kaymakam Yusuf Özdemir’e Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yusuf Özdemir Kimdir?

Merhum Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir, 1970 Trabzon İli Köprübaşı İlçesi doğumludur.

İlkokula Almanya’da başlayıp Trabzon Köprübaşı’nda tamamladı. Orta ve Lise eğitimini Samsun’ da tamamlayan Yusuf Özdemir, 1987 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü 1991 yılında bitirdi. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanlığında Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Anabilim Dalında Doktora eğitimine devam ediyordu.

İyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilen merhum Yusuf Özdemir, evli ve üç çocuk babasıydı.

Mesleki Kariyeri; “Sinop Kaymakam Adaylığı, Samsun Tekkeköy Kaymakam Vekilliği, Giresun Çanakçı Kaymakamlığı, Gümüşhane Kürtün Kaymakamlığı, Samsun Kavak Kaymakamlığı, Sivas Suşehri Kaymakamlığı, Çankırı Ilgaz Kaymakamlığı, Balıkesir Susurluk Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Konya Beyşehir Kaymakamlığı, 2022 / 392 sayılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Gölcük Kaymakamlığı görevine atanmış 08.09.2022 tarihinde göreve başlamıştı.

(Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.