Bir babadan şehit oğluna mektup… “Sensiz geçen tam 14 yıl”

Bir babadan şehit oğluna mektup… “Sensiz geçen tam 14 yıl”
Şehit babası Recep Pekdemir, oğlunun şehadete erişinin yıldönümünde yazdığı mektup duygu dolu. 14 yıl geçmesine rağmen evlat acısı dün gibi tazeliğini korurken, vatan sevgisini de ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Şehit babası Recep Pekdemir, oğlunun şehadete erişinin yıldönümünde yazdığı mektup duygu dolu.  14 yıl geçmesine rağmen evlat acısı dün gibi tazeliğini korurken, vatan sevgisini de ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor. 

SAT Komandosu Mevlüt Pekdemir, 30 Temmuz 2005 tarihinde İzmir Aksaz Deniz Üssü’nden havalanan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait helikopterin Antalya'nın Kumluca ilçesi Adrasan beldesi yakınlarında denize düşmesi sonucu şehit oldu.

Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı da olan Recep Pekdemir, oğlunun şehit oluşunun 14 yıldönümünde kaleme aldığı ve sosyal medya kişisel sayfasından paylaştığı mektubunda şu ifadelere yer veriyor:

ŞEHİDİME MEKTUP”

“Bugün 30 Temmuz…

Türküde der ya ‘Ben bir selvi boylu yardan ayrıldım….’

30 Temmuz 2005 saat: 20.45 bir cumartesi gecesi. İçimde bir sıkıntı… Bana bazıları diyebilirler ki ‘Yav kaç sene olmuş’.

Sensiz geçen tam 14 yıl...

Şehadete erişinin, bize şehit annesi, babası, ailesi onurunu yaşatışının yıldönümü…

Mevlana ; ‘Düğün Gecesi” anlamına gelen Şeb-i Arus’la ölüm gününü, “Hakk’a vuslat, yani yaradana kavuşma”, “Herkes ayrılıktan bahsetti, bense vuslattan” der.

Oğlum, vatan aşkıyla, ömrünün baharında şehadet şerbetini içerek aramızdan ayrıldın. Sen Rabbim’in sevgili kuluymuşsun ki, şu kısacık ömründe seni, bizden erken ayırdı yanına aldı.

Bu yara hiçbir zaman iyileşmeyecek, bu içimdeki yangın sönmeyecek. Ta ki ebedi alemde seninle kavuşana kadar yiğidim. Bu imtihan dünyasında, kısa ömründe seninle çok kısa zamanda bir araya geldik, hasret gideremedik, doyamadım sana.

Denizi çok seviyordun ve denizci oldun.  Hani denizciler seyre gider ya… Seyirden döneceğin günü bekler gibi bekliyoruz. İnşallah ebedi alemde kavuşacağız.

Senin ve tüm şehitlerimizin mekanları cennet, ruhları şad olsun, nur içinde yatın.

Şehit olduğunun haberini ilk aldığımızda ve şehitlik mertebesine yükseldiğinde ‘vatan sağolsun’ dedik. İnşallah Allah nefes verdiği sürece de ‘vatan sağolsun’ diyeceğiz.”

Şehit ailelerimizin söylediği söz var, “Oğulsuz yaşanır ancak vatansız asla”

Ey güzel Allah’ım; bizi kıyamete kadar ezansız, vatansız bırakmasın, bayrağımızı indirtmesin.

İnşallah, sana layık bir ebeveyn olabiliriz. Hakkını helal et bize…

Seni düşünmeden bir günümüz, bir anımız geçmedi. Hatıralarımızdasın, gönlümüzdesin, dünyamızdasın, dualarımızdasın. Seni çok özledik.

Baban Recep Pekdemir”

 

(Mürsel Çetin/Haber Kent/Özel)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.