‘Bu Gençliğin Hali Ne Olacak’ Demek Yerine Onları Anlamaya Çalışmalıyız’

‘Bu Gençliğin Hali Ne Olacak’ Demek Yerine Onları Anlamaya Çalışmalıyız’
Abdurrahim Arslan: “Bu gençliğin hali ne olacak, gençlik bozuldu veya gençlerde bir yozlaşma var’ eleştirilerini yöneltiyoruz ama bu gençlerimiz bizim devrimizde yaşıyor. Aslında şikayet veya eleştiri yerine onları anlamaya ve varsa eksiklikleri, yanlışlıkları düzeltmeye yönelmeliyiz”

Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdurrahim Arslan, “Bu gençliğin hali ne olacak, gençlik bozuldu veya gençlerde bir yozlaşma var’ eleştirilerini yöneltiyoruz ama bu gençlerimiz bizim devrimizde yaşıyor. Aslında şikayet veya eleştiri yerine onları anlamaya ve varsa eksiklikleri, yanlışlıkları düzeltmeye yönelmeliyiz” dedi.

Karatay Belediyesi, Karatay Kent Konseyi ve Karatay Kadın Meclisi işbirliğiyle düzenlenen “Aile-Eğitimci Buluşmaları” başladı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği buluşmalarının ilkinde Doç. Dr. Bengü Türkoğlu, “Mutlu ve Başarılı Çocuklar Yetiştirmek” konulu seminerde mutlu bir çocukluk döneminin ileriki yaşlara ve başarıya olan etkilerinden bahsetti.

Aziziye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği buluşmaların ilkinde Doç. Dr. Bengü Türkoğlu, katılımcılara “Mutlu ve Başarılı Çocuklar Yetiştirmek” konu başlığı altında bilgi birikim ve paylaşımlarını anne ve babalara aktardı. Programa, Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdurrahim Arslan, Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fazilet Koçyiğit ve Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sadece Eleştirmek veya Dışlamak Yerine Gençleri Anlayarak Sorun Çözebiliriz

 

Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdurrahim Arslan, “Aile-Eğitimci Buluşmaları”nı hayata geçirmedeki amaçlarından söz etti.

Abdurrahim Arslan, “Kent Konseyi olarak bizlerin de önceliği, teknolojinin büyük bir hız kazandığı bu çağda gençliğimiz. Bu hız çağında ebeveynler olarak geride kalmamak adına bu eğitimleri çok önemsiyoruz. ‘Bu gençliğin hali ne olacak, gençlik bozuldu veya gençlerde bir yozlaşma var’ eleştirilerini yöneltiyoruz ama bu gençlerimiz bizim devrimizde yaşıyor. Aslında şikayet veya eleştiri yerine onları anlamaya ve varsa eksiklikleri, yanlışlıkları düzeltmeye yönelmeliyiz. Bu konuda eğitim çağındaki gençlerimize yönelik pek çok çalışma yürütüyoruz. Bu programlarımızda gençlerimiz de ailelerinden şikayetçi olduklarını, kendilerini anlamadıklarını bizlere iletiyorlar. Dolayısıyla bu programların bu manada faydalı olacağına inanıyorum. Sizler de ilgi gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Doç. Dr. Bengü Türkoğlu, “Mutlu ve Başarılı Çocuklar Yetiştirmek” konu başlığı altında anne ve babaların çocuklarını yetiştirirken dikkat edeceği hususlar hakkında konuştu.

Öte yandan Karatay Belediyesi Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek seminerler, tarihleri ve konuşmacıları ise sırasıyla şöyle; 26 Şubat 2022 Cumartesi Saat 19:00 Uzm. Şükran Evirgen “Aile İçi İletişimi Güçlendirmek”, 12 Mart 2022 Cumartesi Saat 19:00 Uzm. Özge Selçuk Bozkurt, “Çocuğu Hayat Hazırlamak” ve 26 Mart 2022 Cumartesi 19:00 Prof. Dr. Belma Tuğrul, “Çocuğu Oyunlarla Güçlendiren Ebeveyn.”

 

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.