Bu Müze Teknolojide Nereden Nereye Gelindiğini Gösteriyor!

Bu Müze Teknolojide Nereden Nereye Gelindiğini Gösteriyor!
Konya’daki bu müze, 1900’lü yıllardan itibaren geçmişe yolculuk yaptırıyor. Müze de sergilenen telefon, bilgisayar, daktilo, kamera, kayıt cihazını görünler nostalji olarak değerlendiriyor.

Konya’daki bu müze, 1900’lü yıllardan itibaren geçmişe yolculuk yaptırıyor. Müze de sergilenen telefon, bilgisayar, daktilo, kamera, kayıt cihazını görünler nostalji olarak değerlendiriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen teknoloji müzesi, teknoloji meraklılarını geçmişe yolcuk yaptırıyor. KOSKİ Teknoloji Müzesi'nde 1900'lü yıllardan günümüze ulaşan; bilgisayar, telefon, daktilo, kamera, kayıt cihazı gibi yaklaşık 130 ürün sergileniyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan teknoloji müzesi geçmişle günümüz arasında köprü oluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan eski teknolojik cihazlar, geçmişle bugüne köprü olması amacıyla bir araya getirilerek sergilenmeye başladı. 1900'lü yıllardan günümüze ulaşan; bilgisayar, telefon, daktilo, kamera, kayıt cihazı gibi yaklaşık 130 ürünün sergilendiği KOSKİ Teknoloji Müzesi, teknoloji tutkunlarının ilgisini çekiyor. İlk önce KOSKİ’ye işlemlerini halletmek amacıyla gelen vatandaşlar tarafından ilgi gören teknoloji müzesi, daha sonra meraklılarını bir araya getirmeye başladı.

Bağışta Bulundukları Cihazla Yakınlarının İsimlerini Yaşatıyorlar

Müze sorumlusu Ahmet Kıyıcı, belediye çatısı altında bulunan ya da vatandaşlara ait geçmişten bugüne kullanılan teknolojik cihazları bir araya getirerek, teknoloji müzesi oluşturmaya karar verdiklerini aktardı. Kıyıcı, “Elimizdeki ürünleri topladık. Sonrasında özel sektörün, diğer kurumların ve vatandaşlarımızın bağışlarıyla bu müzemizi oluşturduk, genişletmeye devam ediyoruz. Müzemizde 1900'lü yıllardan günümüze kadar ulaşan çeşitli teknolojik ürünler var. Eski bilgisayarlar, telefonlar, daktilo, kamera ve kayıt cihazı gibi cihazlar var. Yaklaşık 130'a yakın ürünümüz var” diye konuştu.

Kıyıcı, vatandaşları müzeyi ziyarete davet ederek, “Ellerinde müzemizde sergilenebilecek nostaljik cihazı olan vatandaşlarımız, dilerse buraya bağışlayabilir. Biz de cihazları, bağış yapan kişinin ismiyle sergiliyoruz. Cihazı kullananlar, vefat eden yakınlarının isimlerini yaşatmaya devam ediyor. Ziyaretçiler çok mutlu oluyor. Bu müzenin diğer kurumlara da örnek olacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

Müze, Değişim ve Gelişim Sürecinin Tanığı

Üniversite öğrencisi Eren Erten de tavsiye üzerine geldiği müzeyi çok beğendiğini vurgulayarak, “Günümüzde kullandığımız cihazların eski modellerini görmek ve değişimi analiz etmek ilgimi çekti. Sınıf arkadaşlarımla da gelmek istiyoruz. Teknolojiye ilgisi olan herkesin burayı ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Üniversite öğrencisi Yasin Arda Yavuz ise müzenin, teknolojinin değişim ve gelişim sürecinin tanığı olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti: “Güzel bir müze olmuş. Bizim zamanımızda görmediğimiz telefon, bilgisayar gibi cihazları burada gördük. En dikkati çekici parça bilgisayarlar, ekranlar. Çünkü zamanında bir odayı kaplayan bilgisayar, şimdi sadece masamızın bir köşesini kaplıyor.”

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.