Çaycıydı Vezir Oldu!

Çaycıydı Vezir Oldu!
Konya’da kendine ait çay işletmesinde geçimini sağlayan Muhammet Abdullah Yavuz, Mevlana dizisinde Vezir rolünü canlandırmasıyla üne sahip oldu.

Konya’da kendine ait çay işletmesinde geçimini sağlayan Muhammet Abdullah Yavuz, Mevlana dizisinde Vezir rolünü canlandırmasıyla üne sahip oldu.

TRT’nin yerli uluslararası dijital platformu ‘Tabii’ yayınlanan ve 9 Aralık tarihinden itibaren 2. sezonu yayınlanacak Mevlana dizisinde 25 bölüm rol alan Yavuz’un asıl işi çaycılık.

Mevlana dizisindeki Vezir rolüyle bir anda tanınan ve üne sahip olan esnaf Muhammet Abdullah Yavuz, dizi çekimleri sonrası yine çay ocağına geliyor.

1aralk-cayci-vezir2.jpg

TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii, izleyicilerini yeni dönemde platforma özel olarak hazırlanmış heyecanla beklenen orijinal dizilerinden “Mevlana Celaleddin-i Rumi” dizisinin 2. sezon bölümü 9 Aralık’taki ilk bölümünün ardından her cumartesi yeni bölümleriyle, sadece tabii uygulaması veya www.tabii.com üzerinden izlenebilecek.

Hoşgörü ve barışın timsali Hz. Mevlana’nın hayatının anlatıldığı Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisi heyecanla beklenen 2. sezon bölümleri ile geri dönüyor. Bir tabii orijinal yapımı olan ve 13. Yüzyılda Konya’da geçen Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisi, büyük İslam alimi, tasavvuf büyüğü ve şair olan Hz. Mevlana’nın yaşadığı dönemi konu alıyor.

1aralk-cayci-vezir3.jpg

İlk 10 bölümde; Mevlana’nın 40 yaşlarındaki kişiliği ve derinliğinin oluşmasına neden olan temel olaylar ve şahıslar ile yollarının kesişmesine odaklanırken 2. sezonda ise Şems-i Tebrizi’nin gelişi ile Mevlana’nın tasavvuf yolculuğu bambaşka bir seyre taşınıyor.

1aralk-cayci-vezir5.jpg

Mevlana Celaleddin-i Rumi dizisi 2. sezon ilk bölümüyle 9 Aralık’ta yayınlanacak ve devamında her cumartesi yeni bölümleriyle tabii’de olacak. Oyuncu kadrosunda Mevlana Celaleddin-i Rumi rolüyle Bülent İnal ve Şems-i Tebrizi rolüyle Mehmet Ali Nuroğlu bulunuyor. Ayrıca Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Devrim Özkan, Mert Turak ve Nilay Deniz’in yanı sıra Ushan Çakır, Levent Can, Yusuf Çim, Burak Can, Ali Nuri Türkoğlu, Turgay Aydın, Burç Kümbetlioğlu ve İlker Aksum gibi tanınmış isimlerin de yer aldığı Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin yönetmenliğini Can Ulkay, üstlenirken dizinin senaryosu Ali Aydın ile Fatma Berra Mete’ye ait.

1aralk-cayci-vezir6.jpg

Konya’nın çaycısı, Mevlana dizisinin veziri Muhammet Abdullah Yavuz, çay ocağında müşterilerine kendi elleriyle demlediği çayı ikram ediyor.

Gelen müşterilerine zaman zaman kostümünü giyip sürpriz yapan Yavuz, daha önce de farklı tarihi dizilerde rol üstlenmiş. Konya’nın çaycısı, Mevlana dizisinin Veziri Muhammet Abdullah Yavuz, kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun.

1aralk-cayci-vezir4.jpg

(Haber Merkezi / Haber Kent)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum